Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Παραιτείται ο Κούγιας από την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου – Το αποδέχθηκε η Ρούλα

 Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, 2023

Αποχωρεί από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας - Απορρίφθηκαν ομόφωνα τόσο από τους δικαστές, όσο και από τους ενόρκους τα αιτήματα που υπέβαλε

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας σηματοδοτεί η ομόφωνη απόφαση των τακτικών δικαστών και των ενόρκων να απορρίψουν το σύνολο των νέων αιτημάτων που υπέβαλε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας.

Τα αιτήματα αυτά αφορούσαν σε κλήση νέων μαρτύρων και ανάκληση προηγούμενων αποφάσεων του δικαστηρίου που είχε υποβάλλει ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας.

Μετά την ομόφωνη απόρριψη των αιτημάτων ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση.

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ,ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… δείχνει ότι στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Δεν μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω τον πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Οι διάλογοι της παραίτησης

Κούγιας: Εγώ αποχωρώ και η συνεργάτιδα μου.

Πρόεδρος: Που πάτε κύριε συνήγορε; Ένα σεβασμό στο δικαστήριο!

Κούγιας: Σέβομαι, σέβομαι.

Πρόεδρος: Έχετε παραιτηθεί;

Κούγιας: Την Πέμπτη θα πω.

Πρόεδρος: Για Τετάρτη έχουμε διακόψει, εσείς την Πέμπτη θα πείτε;

Κούγιας: Ωραία παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι!

«Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφαση μας αν θα επανέλθουμε» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αποδέχομαι την παραίτηση ζήτω να διοριστεί συνήγορος» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μόλις ανέβηκε στο βήμα.

Το δικαστήριο διέκοψε για να της διοριστεί νέος συνήγορος.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας εισηγούμενη την απόρριψη των αιτημάτων κάνοντας έναν απολογισμό της δίκης είχε επισημάνει από την πλευρά της:

«Σήμερα ο συνήγορος ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει. Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κύριος συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις» είπε η εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε: «αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου