Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Τελικά το Ισραήλ «χτύπησε» την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Γάζα – Νεκροί και τραυματίες

 Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, 2023

Μόλις χθες, γράψαμε για αυτή την εκκλησία.  Στο αμέσως επόμενο άρθρο.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση του ισραηλινού στρατού στον Άγιο Πορφύριο, στη Γάζα - Τι ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος, Αλέξιος, που ήταν στη Μονή.

Στόχος ισραηλινών πυρών μεταδόθηκε πως έγινε το βράδυ της Πέμπτης (19/10) η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

«Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν με πύραυλο και κατέρρευσε όλο το κτίριο. Μέσα είχε πολλούς Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς», μετέφερε στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, που βρισκόταν στην Μονή. «Πρέπει να φέρουν μπουλντόζες για να δούμε πόσοι άνθρωποι καταπλακώθηκαν» τόνισε επίσης, συμπληρώνοντας ότι μέσα βρίσκονταν πάνω από 400 άτομα.

«Έγκλημα πολέμου»

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε την επίθεση και καυτηρίασε τη στάση των ισραηλινού στρατού υπογραμμίζοντας πως «η στόχευση εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που παρέχουν προστασία σε αθώους πολίτες, ιδιαίτερα σε παιδιά και γυναίκες που έχασαν τα σπίτια τους λόγω ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες 13 ημέρες, συνιστά έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Πορφυρίου είχαν εγκατασταθεί εκατοντάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι μετά τα διαδοχικά τελεσίγραφα από το Τελ Αβίβ για τη χερσαία επίθεση που επίκειται.

Με πηγή τις πληροφορίες από το Al Jazeera, από την αεροπορική επιδρομή και την κατάρρευση μέρους του ιερού κτίσματος έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι. Πολλοί περισσότεροι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά που στον Άγιο Πορφύριο είχαν βρει καταφύγιο.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τον ανταποκριτή του αραβικού δικτύου, πολυάριθμες νοσηλευτικές ομάδες προσπαθούν μέσα στο σκοτάδι να απομακρύνουν τα θύματα από τα συντρίμμια του ναού και των γύρω κτιρίων που έχουν πληγεί από τον βομβαρδισμό.

Η επίθεση επιβεβαιώθηκε κι από το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης στη Γάζα. Όπως και άλλα Μέσα.

Άλλες αναφορές έκαναν λόγο για διψήφιο αριθμό νεκρών.

Η εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου είναι μία από τις πιο εμβληματικές στη Μέση Ανατολή και από τις παλαιότερες στον κόσμο με ιστορική αξία. Βρίσκεται μάλιστα κοντά στο νοσοκομείο al-Ahli που «χτυπήθηκε» προ ημερών από ρουκέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου