Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

"Ασχημονεί" ο Σπύρος Καπράλος, εις βάρος της Ολυμπίας και των Ολυμπιακών Αγώνων; Μαζί του και όσοι επώνυμοι παραβρέθηκαν σε κάποια αφή της "Ολυμπιακής Φλόγας". Πάλι τα ίδια;

 Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Πρέπει να τον επαναφέρουν στη Τάξη ή να παραιτηθεί.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία και είναι κάτι που δεν πωλείται ούτε αλλάζει ο τόπος αφής.  Ελλείψει "σοβαρών ηγετών" μερικοί “πιθηκίζουν”, αυτό μπορούμε να πούμε!  Και ο Ισίδωρος Κούβελος;  Έλα τώρα που θα τρέχουν στην Αρχαία Ολυμπία...

Λίγο ντροπή παρακαλώ.  paneliakos.com


Άναψε η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Gangwon 2024»


Η Φλόγα άναψε στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου και στη συνέχεια παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρο Καπράλο, στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Gangwon 2024», κ. Jin Jongoh.


Στο Παναθηναϊκό Στάδιο άναψε από τις αχτίδες του ήλιου, η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Gangwon 2024» που θα γίνουν στην κορεατική πόλη από τις 19 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Η Φλόγα άναψε στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου και στη συνέχεια παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρο Καπράλο, στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Gangwon 2024», κ. Jin Jongoh.

Είχε προηγηθεί η Λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου, με πρώτη Λαμπαδηδρόμο την πρωταθλήτρια σκι των δρόμων αντοχής Μαρία Μπέλλη, μετά τον πρωταθλητή του καλλιτεχνικού πατινάζ Yungyeom Kim, τον πρωταθλητή του αλπικού σκι Απόστολο Βουγιούκα και τέλος την πρωταθλήτρια του σκι Shin-Ee Yun. Ακολούθησε τελετουργικό από τις Ιέρειες που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου με τη μουσική σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάση Βασιλειάδη να έχει το γενικό συντονισμό.  Τα κοστούμια των Ιερειών δημιούργησε η διάσημη σχεδιάστρια Ελένη Κυριάκου.

Στην ομιλία του ο κ. Καπράλος επισήμανε: «Η γέννηση της Ιερής Φλόγας μαζί με το ταξίδι της θα στείλει και πάλι το παγκόσμιο και αιώνιο μήνυμα για ειρήνη και αλληλεγγύη παντού στον κόσμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αθλητισμός και ο Ολυμπισμός συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, με την προώθηση και την ενίσχυση του διαλόγου, της αλληλοκατανόησης και της ενότητας, στοιχεία που είναι ιδιαιτέρως απαραίτητα στο σημερινό κόσμο.

Το άναμμα της φλόγας γεννά συναισθήματα σε όλους εμάς, τους σύγχρονους Έλληνες. Η λάμψη της φλόγας μας συνδέει με την ιστορία μας, την παράδοση μας και το δώρο που έχει δώσει η χώρα μας στην ανθρωπότητα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που παραδίδουμε σήμερα, εδώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τη Φλόγα για τους Τέταρτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.»

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Jin Jongoh είπε μεταξύ άλλων: «Η φλόγα, που άναψε εδώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα μεταφερθεί και πάλι στη Νότια Κορέα και θα ταξιδέψει σε 23 πόλεις σε όλη τη χώρα σε ένα ταξίδι αλληλεγγύης προσελκύοντας νέους ανθρώπους με απεριόριστα όνειρα και πάθος για ένα λαμπρό μέλλον, ενωμένο μέσα από τον αθλητισμό.»  

Στην Τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, προσωπικότητες από τον αθλητικό και πολιτιστικό χώρο και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.  Μπράβο τους, όλοι συνυπευθυνοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου