Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Κατηγορούν τον Μενέντεζ ως πράκτορα της Αιγύπτου

Παρασκευή, και 13, Οκτωβρίου, 2023

Οι αμερικανοί εισαγγελείς απήγγειλαν στον Μενέντεζ την Πέμπτη μια νέα κατηγορία εναντίον του που αφορά τη συμμετοχή σε συνωμοσία με σκοπό να ενεργήσει ως ξένος πράκτορας για την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Με νέες κατηγορίες έρχεται αντιμέτωπος ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Οι αμερικανοί εισαγγελείς απήγγειλαν στον Γερουσιαστή την Πέμπτη μια νέα κατηγορία εναντίον του που αφορά τη συμμετοχή σε συνωμοσία με σκοπό να ενεργήσει ως ξένος πράκτορας για την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Η νέα κατηγορία περιλαμβάνεται σε αναθεωρημένο κατηγορητήριο που κατατέθηκε εναντίον του Μενέντεζ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συνωμοσία έλαβε χώρα από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2022. Στο «κάδρο» βρίσκονται οι Ρόμπερτ Μενέντεζ, Ναντίν Μενέντεζ, καθώς και ένας τρίτος κατηγορούμενος ονόματι Γουέιλ Χάνα.  Μεταξύ άλλων, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι, όταν ο Μενέντεζ ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, έλαβε σημαντικό αριθμό μέτρων για να βοηθήσει κρυφά Αιγύπτιους αξιωματούχους. Αυτό περιελάμβανε τη σύνταξη μιας επιστολής σε συναδέλφους γερουσιαστές που τους ενθάρρυνε να άρουν την δέσμευση για βοήθεια 300 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο.

H δίκη του για τις κατηγορίες δωροληψίας και διαφθοράς έχει οριστεί για τις 6 Μαΐου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μενέντεζ αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων. Ο γερουσιαστής παρέδωσε επίσηςι το προσωπικό του διαβατήριο, αλλά θα μπορεί να διατηρήσει το επίσημο διαβατήριό του και να συνεχίσει να ταξιδεύει στο εξωτερικό σε επίσημα ταξίδια με την ιδιότητα του γερουσιαστή.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούν τον 69χρονο Μενέντεζ και τη σύζυγό του ότι δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά σε αντάλλαγμα για την επιρροή που άσκησε ο Μενέντεζ προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου αλλά και για την παρέμβασή του στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που ερευνούσαν τους επιχειρηματίες.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Μενέντεζ ερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές, όμως ουδέποτε καταδικάστηκε. Όπως ορίζεται από τους κανόνες του κόμματος, παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας αλλά επιμένει ότι είναι αθώος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου