Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Επιστολή του Πρόεδρου της AHEPA Σάββα Τσιβίκου προς την Ζαν Γκερέν (Jean Guerin), Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της «Fox Entertainment»

  Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Υπατος Πρόεδρος της AHEPA Σάββας Τσιβίκος απηύθυνε επιστολή προς την Ζαν Γκερέν (Jean Guerin), Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της «Fox Entertainment», ζητώντας από το δίκτυο να σταματήσει την παραγωγή της σειράς κινουμένων σχεδίων «Krapopolis», η οποία διαδραματίζεται σε μυθική πόλη στην Αρχαία Ελλάδα, και την οποία ο κ. Τσιβίκος χαρακτηρίζει «υποτιμητική για τη συμβολή των αρχαίων Ελλήνων στον Δυτικό Πολιτισμό». Ζήτησε επίσης συνάντηση με την κ. Γκερέν για να συζητήσουν το θέμα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αγαπητή κ. Γκερέν:

Εκ μέρους των διεθνών μελών της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ενωσης (Order of AHEPA), η οποία ιδρύθηκε στην Ατλάντα το 1922 με βάση τις αρχές που διέπουν τον αγώνα της για τα πολιτικά δικαιώματα και κατά των διακρίσεων, της μισαλλοδοξίας και του μίσους, σας γράφω για να ζητήσω την άμεση διακοπή της παραγωγής και της διανομής της νεοεμφανιζόμενης σειράς κινουμένων σχεδίων «Krapopolis».

Θεωρούμε τη σειρά υποτιμητική για τη συμβολή των αρχαίων Ελλήνων στον δυτικό πολιτισμό. Αυτές οι συνεισφορές, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης τις τέχνες, την αρχιτεκτονική και τις επιστήμες- και τα ιδανικά, τα οποία περιλαμβάνουν την έννοια της δημοκρατίας και το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης, ενέπνευσαν ακαδημαϊκούς, θεατρικούς συγγραφείς και επιστήμονες- και επαναστάτες, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών του έθνους μας, ανά τους αιώνες.

Οι αρχαίοι Ελληνες μπορεί να άκμασαν πριν από 2.500 χρόνια. Ωστόσο, είναι πολύ ζωντανοί σήμερα λόγω της συμβολής τους στον Δυτικό Πολιτισμό στα μαθηματικά που υπάρχουν παντού γύρω μας – από τη χρήση του Πυθαγόρειου Θεωρήματος για την κατασκευή των σπιτιών και των κτιρίων μας και για τη βοήθεια στην πλοήγηση- μέχρι τη χρήση του Πι από τη NASA στη διαστημική εξερεύνηση κατά τη λειτουργία των ρόβερ του Αρη, όπως το Opportunity- μέχρι την προφανή χρήση της Ευκλείδειας γεωμετρίας στην τέχνη και την αρχιτεκτονική.

Ζητάμε συνάντηση με τους παραγωγούς σας για να συζητήσουμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η σατιρική απεικόνιση των Αρχαίων Ελληνικών μας ριζών είναι προσβλητική.Στην πραγματικότητα, η πολιτική της εταιρείας σας δηλώνει:

«Η παρενόχληση, οι διακρίσεις και τα αντίποινα δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία της Εταιρείας, υπονομεύουν το ηθικό των εργαζομένων και παρεμβαίνουν στην παραγωγικότητα. Η συμπεριφορά στο πλαίσιο της παρούσας πολιτικής που αποτελεί παρενόχληση ή διάκριση με βάση την πραγματική ή θεωρούμενη φυλή, το θρησκευτικό δόγμα, το χρώμα, την εθνική καταγωγή, την καταγωγή, τη μετανάστευση ή το καθεστώς ιθαγένειας, την ηλικία, τη σωματική αναπηρία, τη διανοητική αναπηρία, την ιατρική κατάσταση, τις γενετικές πληροφορίες, την οικογενειακή κατάσταση, την οικογενειακή κατάσταση, την κατάσταση του φροντιστή, το φύλο (συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης εγκυμοσύνης, του τοκετού, του θηλασμού και των σχετικών ιατρικών καταστάσεων, καθώς και των στερεοτύπων φύλου), την ταυτότητα φύλου, την έκφραση φύλου, σεξουαλικός προσανατολισμός, αποφάσεις σχετικά με τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, λήψη αποφάσεων σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία, υφή μαλλιών ή χτενίσματα, ύψος, βάρος, στρατιωτική κατάσταση ή κατάσταση βετεράνων, πολιτική ένταξη, μητρώο συλλήψεων ή καταδικών, συμμετοχή σε συνδικάτο, κατάσταση ανεργίας, πιστωτικό ιστορικό, κατάσταση ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, παρενόχλησης ή σεξουαλικών εγκλημάτων ή οποιοδήποτε άλλο νομικά προστατευόμενο χαρακτηριστικό (συλλογικά τα ‘Προστατευόμενα χαρακτηριστικά’) μπορεί να παραβιάζει ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς ή/και τοπικούς νόμους. Η Εταιρεία δεν ανέχεται τέτοιου είδους παρενοχλήσεις ή διακρίσεις από διευθυντές, προϊσταμένους ή συναδέλφους και θα προσπαθήσει να αποτρέψει και να αντιμετωπίσει τυχόν παρενοχλήσεις ή διακρίσεις από μη εργαζόμενους (συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων εργολάβων, πωλητών, συμβούλων και άλλων τρίτων μη εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες στην Εταιρεία)». https://www.foxcorporation.com/preventing-harassment-discrimination-and-retaliation/

Η οργάνωσή μας ιδρύθηκε το 1922 για να καταπολεμήσει τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και να προωθήσει την καλή πολιτότητα των εκατομμυρίων μεταναστών που ήρθαν στην Αμερική για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Πολεμήσαμε σε πολέμους για την Αμερική, χτίσαμε τις πόλεις και τις επιχειρήσεις στην Αμερική, σταθήκαμε δίπλα σε εκείνους που αμφισβήτησαν τις επικρατούσες πεποιθήσεις για το τι ήταν σωστό (το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα) και τώρα προωθούμε τη διατήρηση της κληρονομιάς μας. Αυτή η εκπομπή επιτίθεται στην 5000χρονη ιστορία μας και υποτιμά αυτό που σημαίνει να είσαι καλός πολίτης. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται χιουμοριστικό, αλλά σίγουρα δεν είναι οι αξίες, η ιστορία, η κληρονομιά με την οποία θα έπρεπε να τιμηθεί η αρχαία Ελλάδα. Ανυπομονώ να σας συναντήσω σύντομα σε μια προσπάθεια ταχείας επίλυσης αυτού του ζητήματος.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου