Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Ογκολόγος ζητούσε φακελάκια έως 1.500 ευρώ από καρκινοπαθείς για επίσπευση χειρουργείου

 Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Ώρα να κόψουν τα φακελάκια και από τους παπάδες και λοιπούς ιερωμένους.  Αυτό κι εάν είναι αμαρτία... να τα παίρνεις από τους φτωχούς και τις χήρες.

Φακελάκια μέχρι και τα 1.500 ευρώ έδιναν καρκινοπαθείς σε γιατρό του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για να επισπευσθούν τα χειρουργεία τους.  Εάν είναι έτσι, να του πάρουν την άδεια του "απατεώνα".

Οργή προκαλεί η υπόθεση ενός ογκολόγος του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στον οποίο καρκινοπαθείς έδιναν «φακελάκια» προκειμένου να επισπευσθούν τα χειρουργεία τους. 

Οι ασθενείς έδιναν στον εν λόγω γυναικολόγο-ογκόλογο μέχρι και 1.500 ευρώ. Σήμερα συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο φανερά εξοργισμένοι.

Μία γυναίκα μίλησε στην ΕΡΤ για τον γιατρό: «Δεν μπορούσε να βρει ραντεβού ο κύριος. Και ο άνδρας μου κατάλαβε. Του είπε “γιατρέ, να σου δώσω 300 ευρώ από ευχαρίστηση”. “Όχι, αυτό το χειρουργείο εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Θέλω 1.000 ευρώ”, απάντησε».

Επίσης, ένας άνδρας είπε: «Ο γιατρός αυτός έχει τον τρόπο του να σε πείθει να πληρώσεις. Πήγαμε και μας είπε ότι δεν υπήρχαν ραντεβού». Έπρεπε να περιμένουμε δύο μήνες, συμπλήρωσε ο ίδιος. «Εμείς όμως καιγόμασταν. Ξεκίνησε ένα παζάρι και από τα 800 ευρώ καταλήξαμε στα 500. Του είπε ότι η πεθερά μου είναι στον ΟΓΑ. 340 ευρώ καθαρά παίρνει. Και μας είπε πως “εγώ για 300 ευρώ δεν περνάω ούτε έξω από το χειρουργείο»».

«Όχι, αυτό το χειρουργείο εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Θέλω 1.000 ευρώ»

«Μας τα ζήτησε λέγοντας στην αρχή πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ημερομηνία για σύντομο χειρουργείο. Και έπρεπε να βρεθεί χειρουργείο δίνοντας λεφτά», είπε μία άλλη γυναίκα έξω από το δικαστήριο.

Απίστευτες καταγγελίες

«Δεν υπάρχει σύντομα αίθουσα για να χειρουργηθείτε, αλλά αν μου δώσετε το χιλιάρικο, τότε κάτι θα κάνουμε και θα μπείτε νωρίτερα», ήταν η μαρτυρία μίας ακόμα γυναίκας.

Υπενθυμίζεται πως ο γιατρός είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2019 με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Είχε προηγηθεί καταγγελία γυναίκας ότι έδωσε χρήματα για να επισπευσθεί το χειρουργείο της.

Από την έρευνα που ακολούθησε από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας βόρειας Ελλάδας αποκαλύφθηκε ότι ο γιατρός είχε λάβει χρήματα, που έφταναν μέχρι τα 1.500 ευρώ από τουλάχιστον 17 ασθενείς του.

Η δίκη αναβλήθηκε για τέταρτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου