Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Αθηναίων: Τα τελικά αποτελέσματα, το νέο δημοτικό συμβούλιο – Σχεδόν 12 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά Δούκα-Μπακογιάννη

  Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, 2023

Η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας - Ο κ. Δούκας στις εκλογές συγκέντρωσε το 56% και ο κ. Μπακογιάννης το 44%.

Στις 12 ποσοστιαίες μονάδες «κλείδωσε» η διαφορά του Χάρη Δούκα με τον Κώστα Μπακογιάννη στις δημοτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση στο 100%, ο κ. Δούκας συγκέντρωσε το 55,96% και ο κ. Μπακογιάννης το 44,04%.

Η μεγάλη αποχή – σημειώνεται ότι η συμμετοχή μόλις λίγο πάνω από το 24%, καθώς δεν υπήρχε η παράλληλη εκλογή της Περιφέρεια Αττικής – φαίνεται ότι ευνόησε τον Χάρη Δούκα, ο οποίος είχε τη στήριξη του ΠαΣοΚ. Παράλληλα, ρόλο στην ανατροπή της Αθήνας εκτιμάται ότι έπαιξε και η διεξαγωγή του debate, το οποίο παρακολούθησαν 258 χιλιάδες τηλεθεατών, πολύ περισσότεροι από τους ψηφοφόρους που προσήλθαν στον πρώτο γύρο στις κάλπες της Αθήνας.

Δείτε αναλυτικά:

Η παράταξη του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα καταλαμβάνει στο δημοτικό συμβούλιο 26 έδρες, του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη 8 έδρες, του Κώστα Ζαχαριάδη 3, από δύο έδρες οι παρατάξεις του Νίκου Σοφιανού και του Ηλία Κασιδιάρη και από 1 οι επικεφαλής των παρατάξεών τους Κώστας Παπαδάκης και Ελένη Παπαδοπούλου.

«Ξέρω καλά την ευθύνη που αναλαμβάνω» – Οι πρώτες δηλώσεις

«Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους για την τεράστια τιμή που μου έκαναν» είπε στην αρχή των νικητήριων δηλώσεων του ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

«Ξέρω καλά την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω. Να ευχαριστήσω όσους πίστεψαν στο όνειρο και μπήκαν στο πανέμορφο ταξίδι. Τους φίλους, συνεργάτες, την οικογένειά μου και όλους τους πολίτες που κατάφεραν το ακατόρθωτο: πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη, ασφαλή, καθαρή και δημιουργική. Στο όραμά μας ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα και να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε» είπε.

Ποιος είναι ο Χάρης Δούκας

Ο Χάρης Δούκας, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα του δημάρχου, το πεδίο ειδίκευσης του Δρ. Χάρη Δούκα σχετίζεται με την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική, θέτοντας τον ανθρώπινο παράγοντα στον πυρήνα των διαδικασιών μοντελοποίησης και προωθώντας αυτή την φιλοσοφία σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλη διάδρασης (όπως το Nature).

Διδάσκει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πλήθος προπτυχιακών μαθημάτων όπως τα «Συστήματα Αποφάσεων», «Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης », «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» και «Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων». Παράλληλα από το 2018 διδάσκει στο μάθημα «4η βιομηχανική Επανάσταση και Έξυπνες Πόλεις», του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» του ΕΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου