Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Wall Street: Τρίτη ημέρα απωλειών, φόβοι για τα ομόλογα

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023


Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 20.000 στις 201.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Σεπτεμβρίου

Διαστάσεις έλαβε η πτώση σήμερα στη Wall Street, με τα περισσότερα κεφάλαια να μετατοπίζονται ραγδαία σε πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, όπως τα ομόλογα, αναζητώντας προστασία σε ένα πιο αβέβαιο τοπίο και outlook για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, μετά και την τελευταία απόφαση για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 1,08% στις 34.070 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,64% στις 4.330 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,82% στις 13.223 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Cisco Systems υποχώρησε κατά 4%, μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγοράσει το Splunk, μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας, για 157 δολάρια ανά μετοχή. Η συμφωνία είναι αξίας περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έφτασε το 4,48%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 και πλέον ετών, με τον τελευταίο καταλύτη να είναι τα στοιχεία των επιδομάτων ανεργίας που δείχνουν μια ακόμα ισχυρή αγορά εργασίας που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη Fed να παραμείνει πορεία νομισματικής σύσφιξης.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 20.000 στις 201.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Σεπτεμβρίου, πολύ χαμηλότερα από τις 225.000 αιτήσεις που αναμένονταν από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Η απόδοση των 2ετών ομολόγων ξεπέρασε το 5,19% μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, επίσης τα υψηλότερα επίπεδα από το 2007.

«Σίγουρα, ο Πάουελ (επικεφαλής της Fed) τόνισε μερικούς από τους πολλούς αντίθετους ανέμους στην προσπάθεια μείωσης του πληθωρισμού», σχολίασε ο Jamie Dutta, αναλυτής αγοράς στη Vantage, «αλλά η αγορά λειτουργεί με μια οικονομία που φαίνεται να έχει σημαντική δυναμική και ισχυρότερη ανάπτυξη και θα χρειαστεί υψηλότερα επιτόκια για παρατεταμένη περίοδο». Αλλά η φράση κλειδί ήταν ότι έχουν περισσότερη δουλειά να κάνουν στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου