Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Στους 6 νεκροί, δεκάδες εγκλωβισμένοι, άγνωστος αριθμός αγνοουμένων

 Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2023

Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος

από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel με το νερό να έχει φτάσει σε πολλές περιπτώσεις στις στέγες των σπιτιών. Το in βρίσκεται στις πλημμυρισμένες περιοχές και μεταδίδει τα όσα συμβαίνουν.

Κάτοικοι των χωριών έχουν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών και παραμένουν εγκλωβισμένοι ενώ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες ότι έχουν μείνει αβοήθητοι. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε έξι.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος σε περιοχές της Καρδίτσας.

Λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

21:43 Κραυγή αγωνίας από κατοίκους στο ανατολικό Πήλιο – Αποκομμένοι χωρίς νερό, ρεύμα και φάρμακα από τη Δευτέρα

Κάτοικοι από το Χορευτό και τη Ζαγορά μιλούν το in.

«Δεν έχει έρθει καμία βοήθεια από το κράτος. Μας τελειώνει το φαγητό και το νερό».

21:09 Νέο 112 για τη Φαρκαδόνα Λάρισας

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ενεργοποιήθηκε το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους στη Φαρκαδόνα Λάρισας για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή τους.

21:01 Οι διασώστες θα συνεχίσουν σπίτι – σπίτι τους απεγκλωβισμούς

Σπίτι – σπίτι θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας οι επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού κατοίκων σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Διασώστες με λέμβους διάσωσης και τεχνητό φως θα επιχειρούν όλο το βράδυ, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως παραμένει αδιευκρίνιστος ο ακριβής αριθμός των εγκλωβισμένων σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες ότι έχουν μείνει αβοήθητοι.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι ότι εναέρια μέσα επιχείρησαν κατά τη διάρκεια της μέρας στα εγκλωβισμένα χωριά σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Όσοι μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο περιγράφουν την ίδια εικόνα. Εγκλωβισμένοι σε οροφές και στέγες περιμένουν να σωθούν, άλλοι έχουν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια σε υψηλά σημεία προσπαθώντας να αντέξουν.

Όπως έκανε γνωστό 67 άτομα διασώθηκαν από αέρος και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος. Από αυτούς οι 25 διασώθηκαν από τη Μεταμόρφωση Παλαμά στην Καρδίτσα, 27 και ένα μωρό από την Αγία Τριάδα Παλαμά και 14 άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Γνωστοποίησε, επίσης, πως οι Ενοπλες Δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία θα διανείμουν περισσότερες από 3.000 μερίδες φαγητού και μπουκάλια νερού σε 24 οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα εντός των επόμενων ωρών.

19:54 Εικόνες από Ιτέα19:47: Τα ελικόπτερα θα σταματήσουν να επιχειρούν όταν πέσει το σκοτάδι – Με σωσίβιες λέμβους θα συνεχιστεί η επιχείρηση

Δραματικές στιγμές για τους εγκλωβισμένους, καθώς πλέον τα ελικόπτερα σταματούν να επιχειρούν. Όσοι μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο περιγράφουν την ίδια εικόνα. Εγκλωβισμένοι σε οροφές και στέγες περιμένουν να σωθούν, άλλοι έχουν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια σε υψηλά σημεία προσπαθώντας να αντέξουν.

Η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί με λέμβους και άλλα μέσα όλη τη νύχτα.

19:35 Δύο ακόμα νεκρές γυναίκες εντοπίστηκαν στο σπίτι τους

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο νεκρές γυναίκες εντοπίστηκαν στην Αστρίτσα Καρδίτσας μέσα στο σπίτι τους. Πρόκειται για δυο γυναίκες 85 ετών και 75 ετών. Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής εάν οι δύο γυναίκες ήταν στη λίστα των αγνοουμένων.

18:29 Από τα κολυμβητήρια του Βόλου θα τροφοδοτηθεί με νερό το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο

Μια απίστευτη λύση δίδεται στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης νερού σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου ώστε να δοθεί νερό στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Αποφασίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου να υδροδοτηθεί το μεγάλο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, με νερό από τις πισίνες όλων των κολυμβητηρίων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της αιμοκάθαρσης και των χημειοθεραπειών που εκτελούνται στα ειδικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

18:24 Εικόνες βιβλικής καταστροφής την επόμενη ημέρα στην Ιτέα – Επί τόπου η κάμερα του in

18:20 Κάτοικοι έχουν χάσει τα πάντα από τις πλημμύρες – Μελισσοκόμος από την Ιτέα μιλά στο in και δείχνει την απόλυτη καταστροφή

18:14 Αποκαρδιωτικές εικόνες από ψηλά

Τίποτα δεν θυμίζει αυτό που ήταν η Μεταμόρφωση Καρδίτσας μέχρι χτες

18:06 Απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα στην Καρδίτσα

Η πρώτη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα με τους διασώστες να απεγκλωβίζουν μια γυναίκα που ήταν στο νερό.

Ακόμα συγκλονίζουν οι εικόνες από τη διάσωση ενός πατέρα και του γιου του από την Αγία Τριάδα.

17:55 Οι καταστροφικές πλημμύρες στον Βόλο από ψηλά

Σε βίντεο από drone που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα του Up Stories η καταστροφή είναι τεράστια.17:48 Πλημμύρισε η Εθνική Πινακοθήκη – Δεν καταστράφηκαν έργα

Πλημμύρισαν χώροι της Εθνικής Πινακοθήκης από την κακοκαιρία Daniel, ευτυχώς χωρίς να υποστεί βλάβη κάποιο από τα έργα που εκτίθενται σε αυτήν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα, διαπιστώθηκε εισροή ομβρίων υδάτων στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, από την είσοδο της οδού Μιχαλακοπούλου.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

17:47 Αρτοποιός: Επιχειρούν πέντε ελικόπτερα

Πέντε εναέρια μέσα και 40 σωσίβιοι λέμβοι επιχειρούν στον θεσσαλικό κάμπο, είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στο MEGA.

«Θα θέλαμε να είχαμε το παράθυρο της ευκαιρίας λίγο πιο νωρίς, δυστυχώς για λόγους ασφαλείας δεν μας επετράπη να σηκωθούν τα εναέρια μέσα» είπε ενώ πρόσθεσε:

«Έχουν γίνει πολλές εναέριες διασώσεις και οι άνθρωποι περίμεναν με υπομονή κι άκουσαν τις συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας».

17:41 SOS από το Χορευτό Πηλίου – Αποκλεισμένα 500 άτομα χωρίς φαγητό, νερό και ρεύμα

Αποκλεισμένα στο Χορευτό Πηλίου παραμένουν περίπου 500 άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά, ηλικιωμένοι, διαβητικοί, καρκινοπαθείς, κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες.

Στο Χορευτό έχουν υπερχειλίσει και τα δύο ρέματα, ενώ ο δρόμος προς Ζαγορά έχει καταρρεύσει σε πολλαπλά σημεία.

«Είμαστε χωρίς πόσιμο νερό, φαγητό και ρεύμα. Το τηλέφωνο και το ίντερνετ λειτούργησε σήμερα», είναι το μήνυμα απόγνωσης που στέλνει εγκλωβισμένη γυναίκα μέσα από τα social media, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια, αναφέρει το τοπικό Μέσο «Γεγονότα».


17:36 Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού στο τμήμα ΣΚΑ – Αφίδνες

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train αναφέρει: “Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα ΣΚΑ – Αφίδνες, λόγω πτώσης δένδρου στη γραμμή. Υποκατάσταση με λεωφορεία στο τμήμα Αθήνα – Αφίδνες – Αθήνα, μέχρι νεωτέρας”.

17:34 Βίντεο από τη διάσωση από super puma

17:30 Δορυφορικός χάρτης δείχνει τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν «βουλιάξει»

Την καταστροφή από ψηλά δείχνει δορυφορικός χάρτης της Google, αποτυπώνοντας την καταστροφή που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

17:25 Εγκλωβισμένα 13 άτομα στον Παλαμά Καρδίτσας

Δεκατρία άτομα είναι εγκλωβισμένα σε σπίτι στον Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με μαρτυρίες στην εφημερίδα Τα Νέα, ανάμεσά τους είναι 4 ηλικιωμένοι ενώ δεν έχουν ρεύμα, νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Οι ίδιοι απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια καθώς όπως λένε σε λίγο δεν θα έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας καθώς τελειώνουν και οι μπαταρίες στα κινητά τους τηλέφωνα

17:22 Φωτιά στο Σουφλί

Σε δασική έκταση καίει φωτιά στο Σουφλί. Ειδικότερα η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Λάβαρα και φαίνεται να έχει λάβει διαστάσεις καίγοντας πυκνή βλάστηση.

17: 19 Εικόνες του in από την Ιτέα

17:16 Απεγκλωβισμός διά θαλάσσης δεκάδων τουριστών από το Μικρό στο Νότιο Πήλιο – Επιχείρηση σε εξέλιξη στον Πλατανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού, δια θαλάσσης, δεκάδων ανθρώπων, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, από τον οικισμό Μικρό του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο.

Στον οικισμό είχαν αποκλεισθεί από την Τρίτη το πρωί πάνω από 150 άνθρωποι, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς ο δρόμος που καταλήγει στο παραθαλάσσιο θέρετρο και οι αποκλεισθέντες ήταν όλοι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή.

17:14 Εβδομήντα εγκλωβισμένοι στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας – «Δύο κάτοικοι αγνοούνται»

Αβοήθητοι για ένα 24ωρο έχουν μείνει οι κάτοικοι στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, ενώ το χωριό τους έχει κυριολεκτικά βυθιστεί.

Κάτοικος του χωριού που βρίσκεται μαζί με άλλους στην ταράτσα του κοινοτικού γραφείου μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή Live News μεταφέροντας τις δραματικές στιγμές. Ο ίδιος αναφέρει πως δεν έχει νέα για δύο κατοίκους, έναν νεαρό και τη μητέρα του, ενώ εξηγεί ότι ανάμεσα στους 70 εγκλωβισμένους υπάρχουν και άνθρωποι με προβλήματα υγείας.

17:13 Μήνυμα του 112 σε δύο χωριά στα Τρίκαλα

Μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι δυο περιοχών στα Τρίκαλα, τη στιγμή που η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να «σαρώνει» περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους των χωριών Κανάβια και Σταυρός Ελάτης να απομακρυνθούν προς την πόλη των Τρικάλων λόγω επικίνδυνων κατολισθητικών φαινομένων.

17:05: Οδοιπορικό του in

Βίντεο και φωτογραφίες του in στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία δείχνουν ξεκάθαρα το μένος της κακοκαιρίας.

«Έχουμε μικρά παιδιά»

Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να δείχνει το τρομακτικό πρόσωπό της και να σαρώνει την Εύβοια και στα ειδικά στα βόρεια η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι κάτοικοι, που έχουν εγκλωβιστεί κάνουν δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια.

Τα ορμητικά νερά που ξεχύθηκαν στην περιοχή από την επίθεση της κακοκαιρίας Daniel μετέτρεψαν σε λιμνοθάλασσα τα πάντα, μπήκαν σε σπίτια, προκάλεσαν καθιζήσεις σε δρόμους. 

«Χρειαζόμαστε άμεσα τρόφιμα και κάποιον φακό γιατί είμαστε χωρίς ρεύμα. Επίσης χρειαζόμαστε και με κάποιον τρόπο να φορτίσουμε ένα κινητό για να έχουμε μια επικοινωνία γιατί έχουμε μικρά παιδάκια εδώ έτσι ώστε αν χρειαστούμε κάτι να μπορούμε να επικοινωνήσουμε», είπε ένας εκ των εγκλωβισμένων στο χωριό της Εύβοιας στο evima.gr

Ο κ. Γιάννης έδωσε στο φως βίντεο και εικόνες που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στο Μακρύ Γιαλό.

«Ο δρόμος θα πέσει γιατί είναι κούφιος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου