Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Ιστορική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου

 Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2023

Ιδιαίτερα θερμές και συγκινητικές οι ομιλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου & του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου Β

Ιστορική ήταν η χθεσινή πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου Β.

Αυτό το σημαντικό γεγονός προκάλεσε τον ενθουσιασμό πολλών πιστών, οι οποίοι και παρακολούθησαν την Πατριαρχική Θεια Λειτουργία με ευλάβεια και συγκίνηση.

Να τονίσουμε πως ο Πατριάρχης είχε έρθει και πριν από 20 χρόνια στην πρωτεύουσα της Ηλείας, προτού μεταβεί στην Ζάκυνθο, αλλά επίσημα πρώτη φορά επισκέπτεται το νομό μας.

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες και οι Επίσκοποι που συνοδεύουν τον Παναγιότατο στην Ηλεία, ενώ παρέστησαν ακόμη οι βουλευτές Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Θοδωρής Βασιλόπουλος και Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ένας εκ των ανθρώπων που πρσκάλεσαν τον Πατριάρχη στην Ηλέια, ο δήμαρχος Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, καθώς και οι υποψήφιοι για τον Δήμο Πύργου Στάθης Καννής και Διονύσης Μπέλτσος και για την Ηλιδα Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Επίσης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ήταν και πολλοί φορείς του νομού.

Συγκινητικές οι ομιλίες του Παναγιότατου και του Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης

Στην μακροσκελή ομιλία τους, τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, όσο και ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος Β, δήλωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι και στάθηκαν τόσο στον συμβολισμό, όσο και στη σημασία της επίσκεψης του Παναγιότατου στην Ηλεία, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη που υπάρχει να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον σαν κόρη οφθαλμού, ιδίως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν φέτος την χώρα μας και κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργειών, έκαψαν σπίτια και κινδύνεψαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης στάθηκε για μία ακόμα φορά στην ιστορική σημασία της Ηλείας και της μητροπόλεως της, εκφράζοντας την αμέριστη ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση την οποία δέχτηκε, προκειμένου να συμμετάσχει σε μία σειρά εκδηλώσεων στο νομό μας.

Ακόμη αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ τους, ως ένα μικρό δείγμα τιμής και σεβασμού.

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς και Πύργου.

Τέλος χθες παραβρέθηκε στην Συναυλία που δόθηκε στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Σκαφιδιάς από την Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων υπό την διεύθυνση της κας Λένας Σουρμελή και την Μεικτή Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων υπό την διεύθυνση της κας Κων/νας Σακκά-Κυρίτση. Συνόδευε η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής ‘Όρτσα”.

Σήμερα ο Παναγιότατος σε ημερίδα με θέμα της προστασία του περιβάλλοντος

Παρουσία της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου θα γίνει σήμερα στο Συνεδριακό κέντρο Π.Ε. Ηλείας, ημερίδα με θέμα: «Η κοινή περιβαλλοντική συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον σε Ηλεία και Μακεδονία» .

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου