Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

«Βομβαρδισμένο» τοπίο στο Πήλιο – Χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος, προειδοποιήσεις για χρήση μόνο εμφιαλωμένου

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023
Χειριστές μηχανημάτων έργου, έχουν ξεκινήσει την αποκατάσταση των δρόμων που κατέρρευσαν από τους χειμάρρους. 

Στο Πήλιο η «επόμενη ημέρα» είναι αποκαρδιωτική. Το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο, τα χωριά είναι εντελώς αποκλεισμένα από κάθε πρόσβαση προς τον Βόλο, ενώ έχει καταστραφεί και το αγροτικό οδικό δίκτυο που τα συνέδεε. Προβλήματα παρουσιάζουν όλες οι κρίσιμες υποδομές και το δίκτυο υδροδότησης.

Όπως αναφέρει στην ΕΡΤ οδηγός τρακτέρ: «Γενικά όλο το δίκτυο είναι σε πολλά σημεία χαλασμένο… τα χωριά Ανήλιο, Άγιος Δημήτριος, Κισσός έχουν μόνο αυτόν τον δρόμο… ο άλλος προς Βόλο είναι κλειστός».

Το ορεινό δίκτυο Πηλίου, είναι σαν να έχει βομβαρδιστεί και η αποκατάστασή του θα χρειαστεί πολύ χρόνο.

Χειριστές μηχανημάτων έργου, έχουν ξεκινήσει την αποκατάσταση των δρόμων που κατέρρευσαν από τους χειμάρρους.

Ο δρόμος προς Ζαγορά είχε κλείσει για 6 μέρες αφού τεράστιοι βράχοι έφραζαν την πρόσβαση προς το χωριό.

Ο στρατός εξακολουθεί να εγκαθιστά πτυσσόμενες γέφυρες, όπως αυτή που τοποθέτησε στα Καλά Νερά, προκειμένου να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα της οδικής σύνδεσης των χωριών της περιοχής.

Χωρίς νερό ο Βόλος

Εκτός από το Πήλιο, σοβαρό πλήγμα στις υποδομές έχει υποστεί και η πόλη του Βόλου. Οι κάτοικοι των περισσότερων συνοικιών παραμένου χωρίς νερό, και η προσπάθεια τώρα είναι να επανέλθει η υδροδότηση, έστω και με χαμηλή πίεση. Επισημαίνεται, όμως, ότι το νερό δεν είναι πόσιμο.

Με μπουλντόζες και άλλα μηχανήματα γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν οι δρόμοι ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των κατοίκων, αλλά και η πρόσβαση εθελοντών και ασθενοφόρων στα σημεία όπου καλούνται.

Οι εθελοντές που εξαρχής βρέθηκαν στον πλημμυρισμένο Βόλο, παραμένουν προσφέροντας βοήθεια σε όποιον χρειάζεται, ενώ οι κάτοικοι μπορούν να βρουν καθαρό νερό και ένα πιάτο ζεστό νερό στην πόλη.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ υδροφόρες εφοδιάζουν το Νοσοκομείου Βόλου, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Στην Νέα Ιωνία οι εγκαταστάσεις του ΔΙΕΚ και του πρώτου 1ου& 3ου ΕΠΑΛ έχουν γεμίσει με μπάζα που φτάνουν μέχρι και τα 2 μέτρα.

Ο Δήμος Βόλου κάλεσε τους κάτοικους να κάνουν αιτήσεις για τις ζημιές στα σπίτια τους , ώστε να ακολουθήσουν οι έλεγχοι και η καταγραφή.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου