Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο στον Χάντερ Μπάιντεν για νόμο περί οπλοκατοχής

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του Χάντερ Μπάιντεν, καθώς του απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Πέμπτη για σε ομοσπονδιακό επίπεδο για πυροβόλα όπλα, το τελευταίο και πιο βαρύ πλήγμα σε μια μακροχρόνια έρευνα για τον γιο του προέδρου.

Ο Μπάιντεν κατηγορείται ότι είπε ψέματα για τη χρήση ναρκωτικών όταν αγόρασε ένα πυροβόλο όπλο τον Οκτώβριο του 2018, μια περίοδο κατά την οποία έχει παραδεχθεί ότι πάλευε με τον εθισμό του στο κρακ κοκαΐνης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ντέλαγουερ.

Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει επίσης τεθεί υπό έρευνα για τις επιχειρηματικές του συναλλαγές. Ο ειδικός σύμβουλος που επιβλέπει την υπόθεση ανέφερε ότι οι κατηγορίες για μη έγκαιρη καταβολή φόρων θα μπορούσαν να απαγγελθούν στην Ουάσιγκτον ή στην Καλιφόρνια, όπου ζει.

Η απαγγελία κατηγοριών έρχεται καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο διεξάγουν έρευνα για πρόταση μομφής κατά του Δημοκρατικού προέδρου, σε μεγάλο βαθμό για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν λάβει μαρτυρίες για το πώς ο Χάντερ Μπάιντεν χρησιμοποίησε το «εμπορικό σήμα Μπάιντεν» για να κερδίσει δουλειές στο εξωτερικό, αλλά δεν έχουν προσκομίσει αδιάσειστα στοιχεία για αδικήματα του προέδρου.

Η κατηγορία για κατοχή όπλου εναντίον του Χάντερ Μπάιντεν, 53 ετών, ήταν προηγουμένως μέρος μιας συμφωνίας που περιελάμβανε επίσης δηλώσεις ενοχής σε φορολογικές κατηγορίες για πλημμελήματα, αλλά η συμφωνία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης τον Ιούλιο, όταν ένας δικαστής έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις ασυνήθιστες διατάξεις της.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι ένα μέρος της συμφωνίας που απαλλάσσει τον Χάντερ Μπάιντεν από την ποινική δίωξη για την κατηγορία της οπλοκατοχής, εάν δεν μπλέξει σε περιπέτειες, παραμένει σε ισχύ. Περιλαμβάνει διατάξεις περί ασυλίας έναντι άλλων πιθανών κατηγοριών. Οι δικηγόροι ανέφεραν ότι θα πολεμήσουν τις πρόσθετες κατηγορίες που θα του απαγγελθούν.

Οι εισαγγελείς, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η συμφωνία δεν τέθηκε ποτέ σε ισχύ και είναι πλέον άκυρη.

Οι Ρεπουμπλικανοί είχαν καταγγείλει τη συμφωνία ομολογίας ως «γλυκιά συμφωνία». Θα επέτρεπε στον Χάντερ Μπάιντεν να εκτίσει ποινή αναστολής αντί για φυλάκιση, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για μη καταβολή φόρων τόσο το 2017 όσο και το 2018.

Το προσωπικό του εισόδημα κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών ανήλθε συνολικά σε περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών αμοιβών και αμοιβών για συμβουλές από μια εταιρεία που ίδρυσε με τον διευθύνοντα σύμβουλο ενός κινεζικού επιχειρηματικού ομίλου και την ουκρανική ενεργειακή εταιρεία Burisma, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο συνέχισαν τις δικές τους έρευνες σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και σχεδόν κάθε πτυχή των επιχειρηματικών συναλλαγών του Χάντερ Μπάιντεν, επιδιώκοντας να συνδέσουν τις οικονομικές του υποθέσεις άμεσα με τον πατέρα του. Δεν έχουν καταφέρει να προσκομίσουν αποδείξεις ότι ο πρόεδρος συμμετείχε άμεσα στη δουλειά του γιου του, αν και μερικές φορές δειπνούσε με τους πελάτες του γιου του ή τους χαιρετούσε σε τηλεφωνήματα.

Πηγή: «Associated Press», E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου