Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο με εντολή της ΕΛΑΣ – Κλειστοί δρόμοι και στη Λάρισα

 Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2023

Νεκρός είναι ένας κτηνοτρόφος ενώ υπάρχει και ένας ακόμη αγνοούμενος

Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει την επέλασή της στη χώρα και πλήττει αρκετές περιοχές, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στον Βόλο αλλά και ευρύτερα στη Μαγνησία και τις Σποράδες.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων ενώ σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Οι κάτοικοι δοκιμάζονται σκληρά και καλούνται από τις αρχές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες ενώ μετρούν το πρώτο θύμα από την κακοκαιρία.

Στον Βόλο μάλιστα, λίγο πριν τις 11:00 εστάλη, μέσω του 112, μήνυμα στους κατοίκους ότι με απόφαση της αστυνομίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία στην πόλη. «Με εντολή της @hellenicpolice
απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του #Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημειώνεται ότι από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, στα εξής σημεία:

  • στην επ.ο. Λάρισας Αγιάς στο ύψος από Δήμητρα έως Γερακάρι,
  • στην επ.ο. Βελίκας Αγιοκάμπου
  • στο ρεύμα ανόδου της οδού Υγείας από Καρδίτσης προς Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, στα εξής σημεία:

  • στην Περιφερειακή οδό Βόλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του κόμβου Φυτόκου έως τον κόμβο Μελισσατίκων,
  • στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την διασταύρωσή της με την οδό Σταδίου μέχρι την Αγριά
  • στην οδό Λαρίσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από τη διασταύρωση με την οδό Αθηνών ως την οδό Νεαπόλεως.

Ακόμη, στην Περιφερειακή οδό Βόλου η κίνηση των οχημάτων προς Λάρισα πραγματοποιείται με εκτροπή στον κόμβο Φυτόκου από τις οδούς Φυτόκου – Δοξοπούλου – Ελ. Βενιζέλου – Περιφερειακή οδός Βόλου στο κόμβο Μελισσατίκων.

Η κίνηση των οχημάτων στις υπόλοιπες περιπτώσεις γίνεται από παρακείμενες οδούς.

Παράλληλα, τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα -Βόλος -Λάρισα δεν πραγματοποιούνται, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Νεκρός κτηνοτρόφος στον Βόλο

Το πρώτο θύμα θρηνεί η Μαγνησία από την κακοκαιρία Daniel. Το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός Βολιώτης, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις τους, έπειτα από καταπλάκωσή του από τοιχίο. Επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Ένας δεύτερος άνθρωπος αγνοείται στον Βόλο, ο οποίος φέρεται να παρασύρθηκε από ρέμα στην ίδια περιοχή.

Σημειώνεται ότι σε Βόλο και Λάρισα έπεσαν σε δύο ώρες 12.000 κεραυνοί σε δύο ώρες και στη Μαγνήσια έγιναν περισσότερες από 150 κλήσεις στην Πυροσβεστική.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου