Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Μακάρθι αποσύρει το ν/σ για τις δαπάνες του Πενταγώνου, ωθώντας προς την παράλυση της κυβέρνησης

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μια επείγουσα ώθηση από τον πρόεδρο της Βουλής Κέβιν Μακάρθι για να αποτραπεί το κλείσιμο της λειτουργίας της κυβέρνησης κατέρρευσε την Πέμπτη, καθώς υπέκυψε στην αντίσταση των πιο συντηρητικών μελών του και εγκατέλειψε την προσπάθεια να θέσει ένα μέτρο για τις δαπάνες του Πενταγώνου αυτή την εβδομάδα.

Η παράδοσή του στην ακροδεξιά υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κ. Μακάρθι καθώς προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να προχωρήσει σε μια σειρά λογαριασμών δαπανών και να αποφύγει το κλείσιμο σε δύο εβδομάδες, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει τη θέση του εν μέσω δεξιών απειλών για να τον εκδιώξουν… Εδειξε επίσης την έλλειψη επιρροής του στην ακροδεξιά, καθώς η αντιπολίτευση επέμενε παρά τις επανειλημμένες παροτρύνσεις του προς τους νομοθέτες να επισπεύσουν την έγκριση των μέτρων χρηματοδότησης για να βάλουν τη Βουλή υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση με την ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία, η οποία την Πέμπτη συνάντησε το πρώτο της εμπόδιο στην προώθηση της δικομματικής νομοθεσίας για τις δαπάνες.

Κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνεδρίασης των Ρεπουμπλικανών της Βουλής το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Μακάρθι ήταν ανένδοτος ότι οι Ρεπουμπλικανοί έπρεπε να αποφύγουν ένα κλείσιμο, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους. Είπαν ότι ξέσπασε προς τους συναδέλφους του για το αδιέξοδο και εξέφρασε μία υβριστική λέξη σε όσους απείλησαν ότι θα προσπαθήσουν να τον βγάλουν από τον προεδρία εάν δεν δεχόταν τα αιτήματά τους για τις δαπάνες ή προσπαθούσε να συνάψει συμφωνία δαπανών με τους Δημοκρατικούς.

Είπε επίσης ότι θα διατηρήσει τη συνεδρίαση της Βουλής την επόμενη εβδομάδα έως ότου επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις δαπάνες.

«Θα οδηγήσω τη διάσκεψη με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ», είπε ο κ. Μακάρθι, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, κερδίζοντας όρθιους χειροκροτητές αφού προκάλεσε όσους θέλουν να τον ανατρέψουν να προχωρήσουν και να προσπαθήσουν, χρησιμοποιώντας μια βρισιά.

Καθώς έφευγαν από την πόλη μετά από μια άκαρπη εβδομάδα, άλλοι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής ενώθηκαν με τον κ. Μακάρθι εκφράζοντας βαθιά απογοήτευση και αυξανόμενη ανησυχία για το γεγονός ότι ο περιορισμός των δαπανών τους οδηγεί σε ένα κλείσιμο της κυβέρνησης στο τέλος του μήνα για το οποίο ήταν πιθανό να επωμιστούν το κατηγορώ.

«Τον αποκαλώ ως την εκδοχή του Burning Man της Ουάσιγκτον», είπε ο εκπρόσωπος Στιβ Γουόμακ (Steve Womack), Ρεπουμπλικανός του Αρκάνσας και ανώτερο μέλος της Επιτροπής Πιστώσεων. «Είμαστε κολλημένοι στη λάσπη. Ηταν όμως προβλέψιμο. Αυτή είναι η διαφορά».

Η τελευταία υποχώρηση των δαπανών για τους Ρεπουμπλικανούς της Βουλής προήλθε από ένα μέτρο δαπανών του Πενταγώνου $826 δισ. που ιστορικά αντλεί ευρεία υποστήριξη και από τα δύο μέρη που θέλουν να δείξουν την υποστήριξή τους στον Στρατό. Αλλά οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται σε όλα τα νομοσχέδια των Ρεπουμπλικανών επειδή αποκλίνουν από μια συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους που ο κ. Μακάρθι έκλεισε με τον πρόεδρο Μπάιντεν νωρίτερα αυτό το έτος και περιέχουν επίσης πολυάριθμες συντηρητικές διατάξεις πολιτικής που αντιτίθενται.

«NYT», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου