Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Κ. Μητσοτάκης: «Η Αλεξανδρούπολη θα μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο της χώρας»

 Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2023

Αυτό είναι... θα γεμήσουν ανεμογεννήτριες.

Λες γι αυτό όλες οι φωτιές;  Πήγαινε να δεις την Ελλάδα από το αεροπλάνο και τότε να μου πεις.

Το έργο της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, αποθήκευσης και επαναεριοποίησής του που αναπτύσσεται στην Αλεξανδρούπολη από την εταιρεία Gastrade θεωρείται εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας.

«Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε μια πόλη με παγκόσμιο γεωπολιτικό αποτύπωμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με φορείς της πόλης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην ακριτική περιοχή, δείχνοντας παράλληλα προς τα μέσα ενημέρωσης μια φωτογραφία με την πρύμνη του επιβλητικού πλοίου FSRU που ετοιμάζεται να δέσει στην ακριτική περιοχή εντός των επομένων μηνών.

«Έχει το όνομα της πόλης και είναι ένα μόνο μέρος του σχεδιασμού πως η Αλεξανδρούπολη θα μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο προφανώς με πολύ σημαντικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή και την χώρα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το έργο της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, αποθήκευσης και επαναεριοποίησής του που αναπτύσσεται στην Αλεξανδρούπολη από την εταιρεία Gastrade θεωρείται εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην διεύρυνση των πηγών και των οδών προμήθειας του εν λόγω ενεργειακού μείγματος, στην προώθηση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή, στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών, στην βελτίωση της αξιοπιστίας και της ευελιξίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου καθώς και των Περιφερειακών και Διευρωπαϊκών Συστημάτων αλλά και στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ενεργειακή απεξάρτηση όχι μόνο από το ρωσικό ορυκτό καύσιμο αλλά και από τους αγωγούς που διατρέχουν την Τουρκία, τονώνοντας έτσι τη δυναμική ανάπτυξη του Έβρου και ενισχύοντας βέβαια τη θέση της χώρας μας στον γεωπολιτικό χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου