Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

«Γέφυρα» ανθρωπιάς από την Ηλεία στη Θεσσαλία

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, 2023

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών Περιφέρεια και Δήμοι

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών στέκονται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι Δήμοι της Ηλείας. Ήδη από χθες ανακοινώθηκαν οι συγκεντρώσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που αναμένεται να σταλούν στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται εδώ και μέρες από την κακοκαιρία ‘’Daniel’’ και στους κατοίκους αυτών.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η καταστροφή που έχει συντελεστεί στην Θεσσαλία απαιτεί την εγρήγορση και την αλληλεγγύη όλων μας. Καλούμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας να συνεισφέρουν ενεργά. Στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης που συντονίζει τις προσπάθειες συγκέντρωσης της βοήθειας.

Σημειώνεται πως τα είδη που συγκεντρώνονται, είναι:
-Εμφιαλωμένα νερά
-Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας
-Παιδικές τροφές και γάλατα
-Κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους (συσκευασμένα)
-Είδη ατομικής υγιεινής
Η συγκέντρωση γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή (πρωινές ώρες) στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, στα εξής σημεία:
-Ι. Π. Μεοσολογγίου, Κύπρου 30, τηλέφωνο 26313 61 218
-Πάτρα, Πανεπιστημίου 254, τηλέφωνο 2613 613 103
-Πύργος, Μανωλοπούλου 47, τηλέφωνο 26213 60 160

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Οι φονικές πλημμύρες έχουν δημιουργήσει τεράστιες ανάγκες»

«Δυστυχώς, άλλη μια τραγωδία έπληξε τη χώρα. Οι φονικές πλημμύρες της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών έχουν δημιουργήσει τεράστιες ανάγκες για υλικά, μέσα, τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο για την αντιμετώπιση αυτής της τραγωδίας. Περιμένουμε από τον κόσμο αυτή τη βοήθεια, οργανωμένα, να σταθούμε δίπλα στους συμπατριώτες που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου που μαζί με το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Πύργου και το Σύλλογος Νέων Καταραχίου προχωρούν ΑΜΕΣΑ στην συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για την στήριξη των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Καρδίτσα. Να σημειωθεί ότι στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για οποιαδήποτε συνδρομή έχουν τεθεί και τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε» του Στάθη Καννή.

Η συγκέντρωση των τροφίμων μακράς διαρκείας θα πραγματοποιείται:
-Στο Πολύκεντρο (Πατρών & Τάκη Πετροπούλου), 1ος όροφος, στο γραφείο του Αντιδημάρχου Παιδείας.
-Καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή)
-Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6955093815

Γιάννης Λυμπέρης: «Είμαστε συγκλονισμένοι από το δράμα που βιώνουν οι πολίτες της Θεσσαλίας»

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το δράμα που βιώνουν οι περιοχές της Θεσσαλίας και οι πολίτες της από τις πρωτοφανείς καταστροφές εξ αιτίας των ακραίων φαινομένων» ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης και συνέχισε «Είναι φανερό πως η κλιματική κρίση και οι συνέπειές της γίνονται κάθε χρόνο και πιο απειλητικές και η αντιμετώπισή τους αναδεικνύεται πρώτη προτεραιότητα, τόσο για το κεντρικό κράτος όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς οργανωμένο σχέδιο, αποκέντρωση του κράτους, γενναία χρηματοδότηση αλλά και ανθρώπινους πόρους.

Γίνεται ακόμα φανερή η σημασία των έργων υποδομών για την πρόληψη όσο είναι δυνατόν και τη θωράκιση των πόλεων και των χωριών μας. Βρίσκομαι σε επικοινωνία με τους συναδέλφους της αυτοδιοίκησης στις πληττόμενες περιοχές και παρακολουθώ και συμμερίζομαι τον αγώνα τους».

Ο δήμος Ήλιδας θα συνδράμει τις πληττόμενες περιοχές και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία συγκέντρωσης βοήθειας για να αποσταλεί στους πληγέντες, με τον κ. Λυμπέρη να καλεί τους δημότες να συνδράμουν στην προσπάθεια.

«Κάνω έκκληση στους φορείς και τους δημότες μας να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση υλικού για την ανακούφιση των εκεί κατοίκων: εμφιαλωμένα νερά, καθαρές κουβέρτες, ξηρά τροφή και ειδικότερα παιδικά γάλατα και παιδικές τροφές. Το υλικό θα συγκεντρώνεται στην κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου στο κτίριο του Ραδιοφωνικού Σταθμού, Αγ. Τρύφωνος 5. Ο εθελοντισμός και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αυτές τις ώρες έχουν τη μεγαλύτερη σημασία», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση θα υλικού θα γίνει τις εξής ημέρες και ώρες:
-Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου (9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.)
-Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου (9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ.- 9:00 μ.μ.).

Γιάννης Λέντζας: «Η καρδιά και η ψυχή όλης της χώρας βρίσκονται στη Θεσσαλία»

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας κάνει έκκληση στους δημότες για συνδρομή βοήθειας προς τους πληττόμενους συμπατριώτες από τις φονικές πλημμύρες στην Θεσσαλία.

«Καλώ τους δημότες του Δήμου μας να δείξουν και πάλι τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη τους, όπως έχουν πράξει άλλωστε και άλλες φορές στο παρελθόν. Καλώ τους δημότες να σταθούμε όλοι δίπλα στους συνανθρώπους μας που βιώνουν αυτή την απίστευτη τραγωδία. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το δράμα της Θεσσαλίας και τις πρωτοφανείς καταστροφές εξ αιτίας των ακραίων φαινομένων. Ας σταθούμε δίπλα τους προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, σχολικά είδη, κλινοσκεπάσματα. Η καρδιά και η ψυχή όλης της χώρας βρίσκονται στη Θεσσαλία», τονίζει ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο κάλεσμά τους προς τους δημότες.

Η συγκέντρωση θα υλικού θα γίνεται:
Στο ΚΑΠΗ Λεχαινών από 07:00 έως 14:00
Στο ΚΑΠΗ Ανδραβίδας από 09:00 έως 12:00
Στο ΚΑΠΗ Βάρδας από 17:00 έως 20:00

Υπεύθυνη δράσης: Αντιδήμαρχος Γεωργία Κακαλέτρη, τηλ. Επικοινωνίας: 6974705610

Ανδρέας Μαρίνος: Έκκληση για βοήθεια στους πληγέντες πολίτες της Θεσσαλίας

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος επικαλείται την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, που επιδεικνύουν οι πολίτες του Δήμου, σε ανάλογες περιστάσεις ανθρώπινης δοκιμασίας και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι « όλοι μας θα είμαστε παρόντες σε αυτό το δράμα που βιώνουν συνάνθρωποί μας που δοκιμάζονται σκληρά από τις πρωτοφανείς πλημμύρες».

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου (8:00μ.μ. έως 14:00 μ.μ.) στα εξής σημεία: ΚΑΠΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ-
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΡΑΓΑΝΟΥ
Σας καλούμε να προσφέρετε κάποια από τα παρακάτω υλικά:
-Εμφιαλωμένα νερά – Γάλατα όλων των ειδών (βρεφικά, παιδικά, εβαπορέ)–
Βρεφικές Τροφές-Κρέμες – Βρεφικές πάνες (ενηλίκων και παιδιών),
μωρομάντηλα – Καθαρές κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, υπνόσακους – Λαστιχένιες μπότες – Σκούπες, φαράσια, πλαστικούς κουβάδες, σφουγγαρίστρες– Οσπρια – Μακαρόνια & σάλτσες τοματοειδών – Κονσέρβες (όλων των ειδών) – Μπισκότα και μπάρες δημητριακών– Είδη προσωπικής φροντίδας (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν, ξυραφάκια)– Χαρτί υγείας & κουζίνας, σφουγγάρια – Είδη καθαρισμού – Φυσιολογικοί οροί – Αντιπυρετικά – Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσης – Γάζες & επιδέσμους όλων των μεγεθών.

Ήδη πρώτη ανάγκης συγκεντρώνει στο εκλογικό του κέντρο συγκεντρώνει και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλου από τις 10:00 π.μ. και στο Μπαντούνειο πολιτιστικό κέντρο του Πελοπίου από τις 19:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Πελοπίου και με το Humanity Greece.

Γιώργος Γεωργιόπουλος: «Έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό των πληγέντων συνανθρώπων μας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πληγέντες πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι την Πέμπτη 14 του μηνός.

«Έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό των πληγέντων συνανθρώπων μας που βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς καταστροφής, όπως στάθηκαν άλλοι συμπατριώτες μας στο δικό μας πλευρό κατά τη μεγάλη δοκιμασία των πυρκαγιών του 2021», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, καλώντας τους δημότες να ανταποκριθούν στην έκκληση αυτή.

Όσοι συνδημότες μας ή επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκστρατεία αλληλεγγύης, μπορούν από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι να προσφέρουν στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας είδη πρώτης ανάγκης όπως:

Εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά κ.α.), είδη προσωπικής και ατομικής υγιεινής. κλινοσκεπάσματα (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, πετσέτες), ρούχα (αντρικά, γυναικεία, παιδικά), υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26240-22549 (εσωτ. 101, 151). Υπεύθυνοι οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Νίκος Αναστασόπουλος.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου