Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ: Διαζύγιο με τον Ιτούδη – Οι πιθανοί αντικαταστάτες

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, 2023
Ο Δημήτρης Ιτούδης, θα αποτελέσει παρελθόν, όπως αναμενόταν, από τον πάγκο της Εθνικής μπάσκετ, μετά την απογοητευτική πορεία στο
Mundobasket - Τα ονόματα που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

ΟΔημήτρης Ιτούδης, θα αποτελέσει παρελθόν, όπως αναμενόταν, από τον πάγκο της Εθνικής μπάσκετ, μετά την απογοητευτική πορεία στο Mundobasket.

Στη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή (08/09) μεταξύ του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου και του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη, δεν έγινε απλά ένας απολογισμός των πεπραγμένων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος… Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αυτή η συνεργασία έφτασε στο τέλος της και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα… βελούδινο διαζύγιο.

Όπως διαφαινόταν, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν είχε μέλλον στον πάγκο της Εθνικής μπάσκετ, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο Mundobasket των Φιλιππίνων και αποφασίστηκε οι δύο πλευρές να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Κάποιες κινήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή ενόχλησαν και την ΕΟΚ και τις τελευταίες ημέρες υπήρχε δυσαρέσκεια, ενώ και ο ίδιος ο κόουτς αποφάσισε πως ήθελε να αποχωρήσει, με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί η λύση της συνεργασίας, έναν χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου.

Οι διαταραγμένες σχέσεις του με αρκετούς παίκτες, που μάλιστα δεν έδωσαν το παρών στο τουρνουά, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Αγραβάνη μετά το μεταξύ τους επεισόδιο, φαίνεται πως έπαιξαν ρόλο.

Η κόντρα που ξέσπασε με τον Παναθηναϊκό λόγω Παπαγιάννη σίγουρα επηρέασε τον ίδιο αλλά και την Εθνική ομάδα, με την ΕΟΚ και τον Βαγγέλη Λιόλιο να λαμβάνουν υπόψιν τους όλα τα παραπάνω. Μάλιστα υπάρχει η πεποίθηση, πως ακόμη και ο Ντίνος Μήτογλου θα μπορούσε να σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί, αν ήταν διαφορετικά τα δεδομένα στην άκρη του πάγκου.

Ουσιαστικά, η απόφαση είχε παρθεί πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, όμως τα αποτελέσματα προχώρησαν τις εξελίξεις. Μάλιστα η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, έγινε σήμερα (8/9), με τον Ιτούδη να γιορτάζει τα 53α του χρόνια.

Σπανούλης ή Σφαιρόπουλος ο αντικαταστάτης

Η Εθνική λοιπόν μετά από δύο χρόνια ψάχνει και πάλι για προπονητή. Στην ΕΟΚ, δύο είναι τα ονόματα που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Αυτό του Βασίλη Σπανούλη που ακόμη βέβαια δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ υποστηρικτές βρίσκει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που δεν προπονεί κάποια ομάδα.

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις τρέχουν και δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να έχουμε κάτι χειροπιαστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου