Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Μουντιάλ 2026: Ανησυχία και προβληματισμός στις ΗΠΑ

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2023

Το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία με 104 αγώνες σε 16 πόλεις σε τρεις χώρες σε διάστημα περίπου ενός μήνα απαιτεί τον συντονισμό πολλών ομοσπονδιακών φορέων τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των φιλάθλων

Αν και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 απέχει ακόμη σχεδόν τρία χρόνια, προβληματισμός και ανησυχία υπάρχει στις  Ηνωμένες Πολιτείες, που θα διοργανώσουν το τουρνουά μαζί με το Μεξικό και τον Καναδά.

Αυτό αποκαλύφθηκε σε μια μακρά μελέτη των «New York Times» που σημειώνουν ότι παρατηρείται αυξανόμενη απογοήτευση στις ΗΠΑ με τον ρυθμό προετοιμασίας και επικοινωνίας της FIFA, αλλά και την έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τους ρόλους τους στο κορυφαίο γεγονός.
Δεν έχει γίνει γνωστό πόσους αγώνες και σε ποιες ημερομηνίες θα φιλοξενήσουν οι πόλεις και τα γήπεδα  που έχουν επιλεγεί. Ο κανόνες χορηγίας εμπόδισαν τις τοπικές κυβερνήσεις να εξασφαλίσουν οικονομικές συμφωνίες.

Μπορεί να υπάρξει κάποια σαφήνεια τις επόμενες εβδομάδες, όταν η FIFA θα αποκαλύψει το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων για το τουρνουά, συμπεριλαμβανομένης της πόλης που θα φιλοξενήσει τον τελικό. Η FIFA περιόρισε την επιλογή της σε δύο «διεκδικητές», τη Νέα Υόρκη και το Άρλινγκτον.

Το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία με 104 αγώνες σε 16 πόλεις σε τρεις χώρες σε διάστημα περίπου ενός μήνα απαιτεί τον συντονισμό πολλών ομοσπονδιακών φορέων τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των φιλάθλων που ακολουθούν τις ομάδες τους πέρα ​​από τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, του Μεξικού και του Καναδά.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν οι «New York Times», καθοδηγούνται από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο νωρίτερα φέτος άρχισε να συντονίζει συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της FIFA και του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος συντόνισε παρόμοιες συναντήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, που θα πραγματοποιηθούν το 2028. Ωστόσο, αυτός ο σχεδιασμός ξεκίνησε χρόνια νωρίτερα, εν μέρει επειδή οι γραμμές επικοινωνίας ήταν πολύ πιο σαφείς και επειδή το Λος Άντζελες έχει δημιουργήσει μια οργάνωση επιτροπή πολύ πριν από τη FIFA.

Την ίδια στιγμή, η σχέση της FIFA με την κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται επίσης να έχει ψυχρανθεί, σύμφωνα με τους «New York Times» . Ο πρόεδρός της FIFA Tζιάνι Ινφαντίνο, ήταν συχνός επισκέπτης του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ. Ωστόσο, δεν έχει επισκεφτεί ακόμη τον Λευκό Οίκο από τότε που ο Τραμπ αποχώρησε από την εξουσία και η σχέση του με τη σημερινή αμερικανική ηγεσία δεν είναι τόσο στενή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου