Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Φρίκη στην Αλόννησο: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης 18χρονος ΑμεΑ την ώρα που εργαζόταν σε μουσείο

 Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, 2023
Ο 18χρονος, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα της νοητικής υστέρησης, κατέθεσε ήδη στις αστυνομικές Αρχές και εξετάστηκε από τον ανακριτή στον Βόλο.

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ εργαζόταν έπεσε ένας 18χρονος ΑμεΑ στην Αλόννησο τον περασμένο Ιούλιο.

Ο 18χρονος, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα της νοητικής υστέρησης, κατέθεσε ήδη στις αστυνομικές Αρχές και εξετάστηκε από τον ανακριτή στον Βόλο.

Σύμφωνα με όσα είπε το παιδί, ο ίδιος εργάζεται σε ιδιωτικό παραδοσιακό κτίριο στο νησί το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, κόβοντας εισιτήρια στους επισκέπτες. Το μουσείο είχαν επισκεφθεί 37χρονος και 53χρονη από την Θεσσαλονίκη, και αφού ο 18χρονος τους βγάζει εισιτήρια, ο ίδιος ανέβηκε μαζί με τον 37χρονο στον επάνω όροφο, με την γυναίκα να μην τους ακολουθεί.

Εκεί ο 37χρονος άρχισε να θωπεύει τον 18χρονο, ενώ προέβη και σε άλλες γενετήσιες πράξεις σε βάρος του.

Εκείνος λόγω της κατάστασής του δεν αντιλήφθηκε την σημασία τους και δεν είχε την δυνατότητα να αντισταθεί.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση του 18χρονου «αυτό που κάνετε τι είναι;» ο 37χρονος φέρεται να απάντησε: «Κάτσε, είναι πολύ καλό αυτό που θα σου κάνω».

Όλο το διάστημα που ο άνδρας και το παιδί βρίσκονταν στον επάνω όροφο, η 53χρονη παρέμεινε στο ισόγειο του κτιρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thenewspaper.gr

Το περιστατικό έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης λίγο καιρό αργότερα, όταν ο 18χρονος εξομολογήθηκε σε φιλικό του πρόσωπο τι του είχε συμβεί, και εκείνος τον συμβούλευσε να μιλήσει για το περιστατικό στον πατέρα του.

Ο 18χρονος πράγματι ακολούθησε τη συμβουλή του φίλου του, με τον πατέρα να προσφεύγει στην αστυνομία όπου και έκανε καταγγελία σε βάρος των δύο «επισκεπτών».

Ο 37χρονος και η 53χρονη συνελήφθησαν στην Αλόννησο στις 30 Αυγούστου, ενώ χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή στον Βόλο, όπου ζήτησαν και τους δόθηκε προθεσμία να απολογηθούν την Δευτέρα 4/9.

Όπως σημειώνει το dnews.gr σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η 53χρονη κατηγορείται για απλή συνέργεια στην προαναφερόμενη πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου