Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Πετρέλαιο: Με φόρα προς τα 100 δολάρια το πετρέλαιο – Φόβοι για αναζωπύρωση του πληθωρισμού

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Η ανησυχία για μειωμένη παγκόσμια προσφορά εξακολουθεί να βάζει φωτιά στις τιμές

Πετρέλαιο: Με φόρα προς τα 100 δολάρια το πετρέλαιο – Φόβοι για αναζωπύρωση του πληθωρισμού

Πάνω από τα 95 δολάρια το βαρέλι εκτοξεύτηκε σήμερα Τρίτη η τιμή του πετρελαίου Brent στις ασιατικές αγορές, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το αμερικανικό αργό, καθώς η αδύναμη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ επιτείνει τις ανησυχίες για έλλειμμα εφοδιασμού που προέρχεται από τις εκτεταμένες περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Από την άλλη πλευρά, η ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου πυροδοτεί νέο πονοκέφαλο στις κυβερνήσεις και στις κεντρικές τράπεζες για μια πιθανή αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυτή την ώρα βρίσκεται οριακά κάτω από τα 95 δολάρια, στα 94,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ στα 92,45 δολάρια διαμορφώνεται η τιμή του αμερικανικού αργού. Σημειώνεται ότι και τα δύο συμβόλαια αναφοράς αυξάνονται για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.

Μείωση παραγωγής

Το πετρέλαιο από τις κορυφαίες περιοχές παραγωγής σχιστόλιθου βρίσκεται σε τροχιά μείωσης στα 9,393 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023, μειούμενη για τρεις συνεχόμενους μήνες, όπως ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα από την αρμόδια αρχή των ΗΠΑ.

Αυτές οι εκτιμήσεις έρχονται μετά την παράταση των περικοπών στην προσφορά από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία αυτόν τον μήνα κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν υπερασπίστηκε τη Δευτέρα τις περικοπές του ΟΠΕΚ+ στην προσφορά προς την αγορά πετρελαίου, λέγοντας ότι οι διεθνείς αγορές ενέργειας χρειάζονται ελαφριές ρυθμίσεις για να περιορίσουν την αστάθεια, ενώ προειδοποίησε για αβεβαιότητα σχετικά με την κινεζική ζήτηση, την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και τη δράση των κεντρικών τραπεζών για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου