Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Heineken: Τεράστια πτώση κατανάλωσης και κερδών

. Τρίτη, 1η Αυγούστου, 2023

Οι ζυθοποιίες αγωνίζονται να μετακυλήσουν το υψηλό κόστος πρώτων υλών στους καταναλωτές

Στην μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη της, προχώρησε η Heineken, καθώς οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών της ζυθοποιίας εδώ και  μια δεκαετία οδήγησαν στην πτώση της κατανάλωσης, ειδικά στη βασική αγορά της, το Βιετνάμ.

Τα κέρδη υποχώρησαν κατά 22% σε προσαρμοσμένη βάση το πρώτο εξάμηνο, ανέφερε τη Δευτέρα η ζυθοποιία με έδρα το Άμστερνταμ. Η κατανάλωση μπύρας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν σχεδόν 13%.

Heineken: Τι φταίει και δεν μπορεί να φύγει από τη Ρωσία

Πληθωριστικές πιέσεις

Οι ζυθοποιίες αγωνίζονται να μετακυλήσουν το υψηλό κόστος πρώτων υλών στους καταναλωτές. Η Heineken είναι η πρώτη από τις μεγάλες παγκόσμιες ζυθοποιίες που ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, τα οποία προμηνύουν δυσοίωνες προβλέψεις για τις ανταγωνίστριες Anheuser-Busch InBev NV και Carlsberg A/S. 

«Η αρχή του έτους αφορούσε τη μετακύλιση του πληθωρισμού στο κόστος των εισροών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dolf van den Brink σε συνέντευξή του. «Πέσαμε πάνω σε μια αρκετά ισχυρή οικονομική επιβράδυνση στη βασική αγορά του Βιετνάμ, η οποία είναι δυσανάλογα σημαντική για εμάς», πρόσθεσε.

Πτώση ζήτησης σε Βιετνάμ και Νιγηρία

Τα έσοδα αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο στο πρώτο εξάμηνο και ο όγκος συναλλαγών μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο. Το Βιετνάμ και η Νιγηρία ευθύνονται για περισσότερο από το ήμισυ της πτώσης της κατανάλωσης της Heineken. Η ολλανδική εταιρεία είναι η μεγαλύτερη ζυθοποιία στο Βιετνάμ, όπου δραστηριοποιείται εδώ και τρεις δεκαετίες, πουλώντας μάρκες όπως η Tiger.

Η Heineken προέβλεψε ότι οι τιμές θα συγκρατηθούν το δεύτερο εξάμηνο , διάστημα στο οποίο η εταιρεία υπολογίζει σε αναστροφή των κερδών της.

«Βλέπουμε τις τιμές να αποσυμπιέζονται κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Harold van den Broek.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου