Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Αντίδραση της Αθήνας για την παραπομπή Μπελέρη σε δίκη: «Παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας»

 Τετάρτη, 2 Αυγούστου, 2023

Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές με αφορμή την ανακοίνωση της αλβανικής Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, σχετικά με την παραπομπή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και ενός συνεργάτη του σε δίκη από το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ως υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αλβανία οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Με αφορμή την ανακοίνωση της αλβανικής Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, σχετικά με την παραπομπή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και ενός συνεργάτη του σε δίκη από το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος, επισημαίνεται πως έτσι ουσιαστικά προεξοφλείται η έκβαση της διαδικασίας και παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

Την ίδια στιγμή, οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να στερούν από τον κ. Μπελέρη το πολιτικό του δικαίωμα να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Γνωστοποιείται επίσης πως ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έθεσε στην Αλβανίδα ομόλογό του όλα τα ζητήματα αυτά σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και συνεχίζει να ενημερώνει τους εταίρους της Ελλάδας, στην Ευρώπη και διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου