Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Ο Γιώργος Πατούλης δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου

 Τρίτη, 1η Αυγούστου, 2023

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δοθεί το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας στον Νίκο Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής ανάγκασε τον Γιώργο Πατούλη να οπισθοχωρήσει και να μην θέσει υποψηφιότητα.

Η στροφή της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το επίσημο χρίσμα που δόθηκε στον Νίκο Χαρδαλιά έφεραν σε δύσκολη θέση τον νυν Περιφερειάρχη, ο οποίος πήρε την απόφαση να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Αττική.

Η δήλωση του Γιώργου Πατούλη

Στη δήλωση, με την οποία επιβεβαίωσε τις πρώτες πληροφορίες ανέφερε: «Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας».

Τι είχε προηγηθεί

Είχε προηγηθεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, πως ο Γιώργος Πατούλης θα σεβαστεί την απόφαση του Πρωθυπουργού.

«Η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα, όσο και στη αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Κι είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί αυτήν την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος», είχε αναφέρει σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Γιώργος Πατούλης βρέθηκε έκθετος μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε και τον έδειχνε να χορεύει ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση ομογενών κατά τη διάρκεια του πένθους για τους νεκρούς χειριστές και των μεγάλων πυρκαγιών σε Ρόδο, Εύβοια και Κέρκυρα.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, αλλά οι εξηγήσεις του δεν ανέτρεψαν το εις βάρος του κλίμα και εντός λίγων ωρών πάρθηκε η απόφαση να μην είναι αυτός ο «γαλάζιος» υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα επί αυτού έγινε κουβέντα και με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος όμως προτίμησε να διεκδικήσει την επανεκλογή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου