Τυφώνας κατηγορίας 3 κινείτο χθες Πέμπτη κατά μήκος των ακτών του δυτικού Μεξικού, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), απειλώντας τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια και τις τουριστικές παραλίες της.

Ο τυφώνας, που βαφτίστηκε «Χίλαρι», βρίσκεται 715 χιλιόμετρα νότια της χερσονήσου, καλύπτει περίπου 22 χιλιόμετρα την ώρα και φέρνει ανέμους ταχύτητας ως και 195 χιλιομέτρων ανά ώρα, διευκρίνισε το NHC.

Ο τυφώνας Hilary δυναμώνει στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού στον Ειρηνικό. / Φωτ.: Proteccion Civil Estatal Colima (PC_Colima) via X/Handout via REUTERS

Ενδέχεται να πλήξει τις ακτές στην Μπάχα Καλιφόρνια ως τα τέλη της εβδομάδας και δεν αποκλείεται να ενισχυθεί σήμερα στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο δυτικό Μεξικό θα σημειωθούν σφοδρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες, προειδοποίησε εξάλλου η μεξικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Η ομοσπονδιακή επιτροπή ηλεκτρισμού (CFE, δημόσιος φορέας) κινητοποίησε 800 ανθρώπους για να αντιμετωπιστούν «πιθανά προβλήματα εφοδιασμού» στη χερσόνησο.

Οι τυφώνες είναι συνηθισμένοι στις μεξικανικές ακτές την περίοδο από τον Μάιο ως τον Νοέμβριο.