Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Θαύμα στη στάχτη στη Χαβάη: Ζωντανοί 60 άνθρωποι – Βρήκαν καταφύγιο σε απομονωμένο σπίτι

Πέμπτη, 17 Αυγούστου, 2023

Μέσα στην τραγωδία που βιώνει τις τελευταίες μέρες η Χαβάη από τις καταστροφικές πυρκαγιές, εμφανίστηκε μία μικρή σπίθα ελπίδας καθώς εντοπίστηκαν ζωντανοί εξήντα άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, είχαν βρει καταφύγιο σε μια απομονωμένη ιδιωτική κατοικία, όπου είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Ο δήμαρχος του Μάουι, Ρίτσαρντ Μπίσεν, ανακοίνωσε την είδηση πριν ο απολογισμός των νεκρών αναθεωρηθεί σε 106, ενώ περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Τα συνεργεία έρευνας έχουν μέχρι στιγμής ολοκληρώσει το έργο τους σε κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο της ζώνης επιχειρήσεων, όπως αναφέρει το cnn.

Τη Δευτέρα ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζος Γκριν δήλωσε πως ο απολογισμός αυτών των πυρκαγιών, των πιο πολύνεκρων εδώ και πάνω από έναν αιώνα στις ΗΠΑ, ενδέχεται να «διπλασιαστεί» τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν ακόμη κάπου 1.300 αγνοούμενοι.

Στη Χαβάη στις 21 Αυγούστου ο Τζο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επικρίθηκε από την αντιπολίτευση για την πολύ περιορισμένη όπως θεωρήθηκε αντίδρασή του στις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Χαβάη, θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα, 21 Αυγούστου, στο νησί Μάουι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία θα «συναντήσει εκεί ομάδες διάσωσης, επιζήσαντες όπως και τοπικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους», ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να αποτιμήσει προσωπικά «τις συνέπειες των πυρκαγιών» στις οποίες τουλάχιστον 106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τις ζημιές στο θέρετρο Λαχάινα, και θα «συζητήσει για τα επόμενα βήματα στις επιχειρήσεις διάσωσης», μετά την καταστροφή που υπέστη το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού από τις φωτιές.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος «συνεχίζει να οργανώνει μια απάντηση από όλη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει στον πληθυσμό της Χαβάης όλα όσα θα χρειαστεί», υπενθύμισε η εκπρόσωπός του.

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό των θυμάτων θα βρίσκονται στην αρχή της προσεχούς εβδομάδας «σε ένα στάδιο που επιτρέπει μια προεδρική επίσκεψη», καθώς μια τέτοια επίσκεψη αποτελεί ένα γεγονός που απαιτεί πολλούς πόρους, υλικοτεχνικά μέσα και έναν σημαντικό μηχανισμό ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου