Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Wall Street: Η Fed αύξησε τα επιτόκια και ο Dow Jones έγραψε ιστορία

Παρασκευή, 28 Ιουλίου, 2023

Ο Dow Jones, καθώς κατάφερε να κλείσει την 13η ανοδική του συνεδρίαση

Wall Street: Η Fed αύξησε τα επιτόκια και ο Dow Jones έγραψε ιστορία

Μία ανάσα από το να φτάσει ένα σερί που δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία… 127 χρόνια βρέθηκε σήμερα ο Dow Jones, καθώς κατάφερε να κλείσει την 13η ανοδική του συνεδρίαση στη σειρά, μία ημέρα μάλιστα που η Wall Street «χώνεψε» την αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και τα μεγάλα εταιρικά κέρδη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,24% στις 35.522 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,02% στις 4.566 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,12% στις 14.127 μονάδες.

Ο Dow Jones κατάφερε να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ που έχει να επιτύχει από τον Ιανουάριο του 1987. Αν μπορέσει να διατηρήσει το σερί και την Πέμπτη, τότε θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας, καθώς θα έχει 14 συνεχόμενες ημέρες ανόδου, ισοφαρίζοντας το μεγαλύτερο σερί που έχει καταγραφεί ποτέ από τον Ιούνιο του 1897. Αυτό το σερί ήταν περίπου ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του Dow τον Μάιο του 1896.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα επιτόκια

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 και πλέον ετών, αφού επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της αγοράς για άνοδο 25 μονάδων βάσης. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, είπε αυτό που περίμεναν πολλοί, ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να κάνει και πάλι παύση εδώ.

«Θα έλεγα ότι είναι σίγουρα πιθανό να αυξήσουμε και πάλι τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αν τα δεδομένα το δικαιολογούν. Και θα έλεγα επίσης ότι είναι πιθανό να επιλέξουμε να παραμείνουμε σταθεροί και θα κάνουμε προσεκτικές εκτιμήσεις, από συνεδρίαση σε συνεδρίαση», δήλωσε ο Πάουελ σε συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση.

Η Fed αποφασίζει για τα επιτόκια την επόμενη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου. Και στο πλαίσιο αυτό, οι τραπεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της Wells Fargo, σημείωσαν άνοδο μετά τα σχόλια, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η οικονομία θα μπορούσε να αποφύγει την ύφεση εάν η Fed τηρήσει στάση αναμονής.

Τίτλοι

Σε άλλους τίτλους, η μητρική Alphabet της Google ενισχύθηκε περισσότερο από 5% καθώς η αύξηση των εσόδων στο cloud βοήθησε την εταιρεία σε ένα τρίμηνο καλύτερο από το αναμενόμενο. Από την άλλη, η Microsoft υποχώρησε περισσότερο από 4% μετά την αναφορά επιβράδυνσης της αύξησης των εσόδων στο cloud.

Εκτός των Big Tech, η Snap υποχώρησε κατά 14% αφού έδωσε αδύναμες κατευθυντήριες γραμμές για την απόδοση του τρέχοντος τριμήνου. Από την άλλη, η Boeing κέρδισε περισσότερο από 7% αφού ανέφερε βελτιωμένα μεγέθη στο δεύτερο τρίμηνο μετά την άνοδο των παραδόσεων εμπορικών αεροσκαφών.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 1,8% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών Αιτήσεων (MBA) της Mortgage Bankers Association. Ο Δείκτης Αγοράς έφτασε στο 206,9 σε σύγκριση με το 210,7 της προηγούμενης εβδομάδας. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Δείκτης Αγορών έπεσε από 163,2 σε 159,2. Ο δείκτης αναχρηματοδότησης διαμορφώθηκε στις 444,5 μονάδες από το 446,4 της περασμένης εβδομάδας. Το 30ετές επιτόκιο στεγαστικών δανείων παρέμεινε αμετάβλητο στο 6,87%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου