Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

UEFA: Οι αντίπαλοι ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Άρη στην Ευρώπη

  Πέμπτη, 27 Ιουλίου, 2023

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό για τους εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου σε Champions League, Europa League και Conference μετά τα αποτελέσματα των κληρώσεων που έλαβαν χώρα στη Νιόν, το μεσημέρι της Δευτέρας (24/7).

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από βαθμούς και κάθε ευρωπαϊκή πρόκριση είναι ευλογία δεδομένης της 20ης θέσης στην οποία έχει κατρακυλήσει στη γενική κατάταξη της UEFA. Γι’ αυτό και έχει σημασία ποιους αντιπάλους θα βρει στον δρόμο της κάθε ομάδα εκ των πέντε που θα πάρουν μέρος στα ευρωπαϊκά κύπελλα της σεζόν 2023-24.

Τη Δευτέρα (24/7) στη Νιόν έλαβαν χώρα οι κληρώσεις για τον γ’ προκριματικό και στις τρεις διοργανώσεις.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός

Στο Champions League η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έμαθε ότι θα παίξει είτε με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ από την Κροατία είτε με την Αστάνα από το Καζακστάν. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 8-9 Αυγούστου στην Αθήνα και το δεύτερο στις 15 εκτός έδρας, ανάλογα με το ποια ομάδα θα προκριθεί από το ζευγάρι.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, εφόσον πρώτα καταφέρει να υπερβεί το εμπόδιο της ουκρανικής Ντνίπρο, θα κληθεί στις ίδιες ημερομηνίες να ανταγωνιστεί τη ισχυρή Μαρσέιγ από τον γαλλικό νότο με στόχο το εισιτήριο που οδηγεί στα playoffs.

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, ως ο μοναδικός για την ώρα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Europa League, γνώριζε εκ των προτέρων πως αντίπαλός του θα είναι μια εκ των Σερβέτ Ελβετίας ή Γκενκ Βελγίου.

Απλώς προέκυψε η έδρα των δύο αγώνων με την αποκλεισμένη του ζευγαριού, με τους ερυθρόλευκους να ξεκινούν στις 10 Αυγούστου από το Γ.Καραϊσκάκης την εφετινή ευρωδιαδρομή τους και στόχο την εξασφάλιση ενός καθαρού σκορ ως πλεονέκτημα. Το δεύτερο παιχνίδι στις 17/8.

Στην ίδια διοργάνωση θα βρεθεί και το Τριφύλλι, αν νωρίτερα αποκλειστεί από την Ντνίπρο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα παίξει με τη Σλάβια Πράγας, σ’ ένα συναπάντημα που φέρνει μνήμες από τον περυσινό αποκλεισμό.

ΠΑΟΚ και Άρης

Στο Conference League το ελληνικό ποδόσφαιρο εκπροσωπούν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα πρέπει πρώτα ν’ αποκλείσει την ισραηλινή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ προτού βρει στον δρόμο του την κροατική Χάιντουκ Σπλιτ, ενόσω οι Κίτρινοι θα διασταυρωθούν με την ουκρανική Ντιναμό Κιέβου, εφόσον ξεπεράσουν την Αραράτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου