Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Φλωρίδης: Οι μηνυτές που δεν δικαιώνονται θα πληρώνουν δικαστικά έξοδα

   Παρασκευή, 21 Ιουλίου, 2023

Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.

Θα σε πάω στο κατή...  

Θυμάστε.. για τα σύνορα στα χωράφια, στα οικόπεδα...  

Βρέστετα ρε παιδιά και χωρίς δικαστήρια...

Ξεκαθάρισε ότι «δεν επιθυμούμε την παρεμβολή οποιουδήποτε εμποδίου στην πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη»

Mε την φράση «Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μια νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια, η οποία φιλοδοξεί να συμβάλει σε μια σύγχρονη, λειτουργική και αποτελεσματική, από άποψη χρόνου και ποιότητας, Δικαιοσύνη», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης προανήγγειλε μεταξύ άλλων, αλλαγές «σε παθογενείς καταστάσεις, σημειακές παρεμβάσεις στους Κώδικες, αλλαγές για την υποχρεωτική εκτέλεση των ποινών και μέτρα κατά του φαινομένου της δικομανίας, και δεσμεύτηκε ότι αυτές θα επέλθουν «όχι μέσα από συγκρούσεις» αλλά στο πλαίσιο ενός αναγκαίου διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς του χώρου.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις οι οποίες επίκεινται ώστε να επιτευχθεί η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, την Εθνική Σχολή Δικαστών, την απλούστευση των διαδικασιών στα τακτικά πολιτικά δικαστήρια και άρα στην συντομότερη έκδοση των αποφάσεων, στην αναγκαιότητα της υλοποίησης του Δικαστικού Χάρτη, στην Ψηφιακή Στρατηγική για τη Δικαιοσύνη,  «Οι μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες δεν προϋποθέτουν συγκρούσεις, ειδικά στο χώρο της Δικαιοσύνης όπου τα σημεία σύγκλισης είναι περισσότερα από τα σημεία απόκλισης» ήταν η χαρακτηριστική του αποστροφή του και ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων, θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες θεσμικές επαφές.  Ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε αλλαγές για την υποχρεωτική εκτέλεση των ποινών, “ώστε όσοι σκέφτονται να παρανομήσουν, να γνωρίζουν ότι είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν στη φυλακή”. Επίσης, γνωστοποίησε ότι θα ληφθούν μέτρα κατά του φαινομένου της δικομανίας, αναφέροντας ότι όσοι θα κάνουν κατάχρηση στις μηνύσεις και θα ταλαιπωρούν τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές, θα επιβαρύνονται με σημαντικά δικαστικά έξοδα.  Αναφερόμενος στην «περίφημη δικομανία» κάποιων Ελλήνων, αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν επιθυμούμε την παρεμβολή οποιουδήποτε εμποδίου στην πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη», σημείωσε ότι η πρόσβαση αυτή, που είναι και θα παραμείνει ανεμπόδιστη, δεν μπορεί να γίνεται καταχρηστικά με σωρεία αβάσιμων μηνύσεων, αναφορών και αγωγών. Μηνύσεις και αναφορές που τίθενται κατά νόμο στο αρχείο, θα ακολουθούνται υποχρεωτικά από την καταβολή σημαντικών δικαστικών εξόδων. Το ίδιο και για τις δίκες όπου ο ηττηθείς θα πρέπει να καταβάλει τα πραγματικά έξοδα του νικήσαντος διαδίκου.  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου