Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Θαυματουργή ή επικίνδυνη η αλόη; – Ο ΠΟΥ εξετάζει αν θα μπει σε λίστα με τις πιθανώς καρκινογόνες ουσίες


Τετάρτη, 5 Ιουλίου, 2023

Όπως φάνηκε από τη μελέτη, τα τρωκτικά που έπιναν νερό ανακατεμένο με φύλλα αλόης είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η αλόη μπορεί να διαφημίζεται εδώ και χρόνια ως «αντικαρκινική» ουσία, ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να την προσθέσει σε λίστα με πιθανώς καρκινογόνες ουσίες.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» που παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος, αφορμή στάθηκε έρευνα που έγινε σε ποντίκια. Όπως φάνηκε από τη μελέτη, τα τρωκτικά που έπιναν νερό ανακατεμένο με φύλλα αλόης είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Αυτή είναι μια μελέτη που είχε κάνει θόρυβο. Είχε βγει το 2016 και έδειχνε ότι έχει μια καρκινογενή δράση. Αλόη Βέρα είναι κι αυτό που χρησιμοποιούμε αλλά αυτό (το πόρισμα) ήταν από εκχύλισμα από όλο το φυτό, από όλα τα φύλλα του φυτού», είπε χαρακτηριστικά ο ενδοκρινολόγος Λεωνίδας Ντούντας.

Τι είναι η αλόη

Η αλόη βέρα άρχισε να χρησιμοποιείται στη φαρμακοποιία από το 1820, ενώ εγκρίθηκε ως θεραπεία εγκαυμάτων το 1930. Σήμερα, οι εταιρείες καλλυντικών τη συμπεριλαμβάνουν σε σαπούνια, αντιηλιακά, κρέμες ξυρίσματος, σαμπουάν και χαρτομάντιλα, ενώ πλέον χρησιμοποιείται ως βρώσιμο συστατικό σε γιαούρτια, ροφήματα και επιδόρπια.

Ειδικοί που μίλησαν στην εκπομπή του Mega, είπαν ότι τα οφέλη της είναι πολλά αν καταναλώνεται με μέτρο. Η αλόη βέρα βοηθά στις δερματικές παθήσεις, τις λοιμώξεις, τις μυκητιάσεις και τη δυσκοιλιότητα αλλά η κατάχρησή της επιφέρει σοβαρές παρενέργειες.

Επίσης, το τζελ της αλόης είναι θεραπευτικό, ενώ η πράσινη φλούδα είναι επικίνδυνη λέει από τη μεριά της η αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λοιπόν, πρόκειται να εξετάσει σοβαρά το θέμα, καθώς οι μελέτες που είχαν γίνει μέχρι στιγμής, έδειχναν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου