Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Πανικός από κατάρρευση γερανού που έπεσε σε δρόμο του Μανχάταν

Πέμπτη, 27 Ιουλίου, 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας πανύψηλος κατασκευαστικός γερανός έπιασε φωτιά ψηλά πάνω από τη δυτική πλευρά του Μανχάταν το πρωί της Τετάρτης και στη συνέχεια αποκολλήθηκε ο μακρύς βραχίονάς του, ο οποίος προσέκρουσε σε κοντινό κτίριο και έκατόπιν έπεσε στο δρόμο, καθώς οι άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν στο πεζοδρόμιο από κάτω.

Τέσσερις άνθρωποι υπέστησαν ελαφρά τραύματα, αλλά κανείς δεν έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς.

«Οπως μπορείτε να δείτε από τα συντρίμμια στο δρόμο, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα», δήλωσε ο Δημοκρατικός δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι ο δρόμος εκείνη την ώρα το πρωί είναι συχνά γεμάτος με πεζούς, αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Η πυρκαγιά στην κορυφή του 54ώροφου κτιρίου αναφέρθηκε γύρω στις 7:25 π.μ. Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φλόγες να ξεπηδούν από το μηχανοστάσιο ενός γερανού εκατοντάδες μέτρα πάνω από την 10η Λεωφόρο στην 41η οδό. Ο βραχίονας του γερανού, ο οποίος μετέφερε ένα φορτίο 16 τόνων σκυροδέματος, έσπασε αφού η φωτιά έκαιγε για αρκετή ώρα.

«Αυτό το βάρος των 16 τόνων συνδέεται με ένα καλώδιο», δήλωσε ο Τζόσεφ Φάιφερ (Joseph Pfeifer), αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης. «Καθώς η φωτιά θέρμενε το καλώδιο, το καλώδιο εξασθένησε σε σημείο που έχασε την αντοχή του και εκεί συνέβη η κατάρρευση». Το άτομο που χειριζόταν τον γερανό προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά καθώς αυτή εξαπλωνόταν, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να διαφύγει για να σωθεί, δήλωσε ο Φάιφερ. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Πηγή: «Associated Press»Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου