«ΟΠάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις αναφορές που έκανε ο κ. Καμμένος, σε χθεσινή συνέντευξή του, στα γεγονότα της Συμφωνίας των Πρεσπών και του δημοψηφίσματος του 2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι όμως «εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Τι είπε ο Π. Καμμένος για Τσίπρα και Πρέσπες

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφερόμενος στη Συνθήκη των Πρεσπών, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η εν λόγω συμφωνία ήταν μία παγίδα την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης».

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στην περιβόητη 17ωρη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής, μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, περιγράφοντας πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Ιουλίου του 2015 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «παρενέβη με τηλεφώνημά του στον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου η συμφωνία να κλείσει, όπως και έγινε».

Αναφορικά με την απουσία του από τη δημόσια σφαίρα, είπε πως από το 2019 η κατάσταση πολιτικά δεν ήταν εύκολη για τον ίδιο, αφού από την μία είχε απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο είχε μία έντιμη συμφωνία έως τη Συμφωνία των Πρεσπών, και από την άλλη τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν κατά τον ίδιο, ο πολιτικός του πατέρας τον οποίον συμβουλευόταν συχνά.

ΤΟ ΒΗΜΑ