Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Πόσα δώρα έλαβαν οι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

 Δευτέρα, 31 Ιουλίου, 2023

Άγνωστο παραμένει πόσα και τι αξίας δώρα έχουν λάβει τα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθώς μπαίνουμε στον Αύγουστο του 2023, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα δημοσιεύσει στον ιστότοπο της Προεδρίας της Κυβέρνησης την προβλεπόμενη από τον νόμο σχετική λίστα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 4829/2021, η εκάστοτε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναρτά στον διαδικτυακό τόπο της Προεδρίας της Κυβέρνησης, με ευθύνη του Γενικού Γραμματέα Πρωθυπουργού της Κυβέρνησης, κατάλογο «στον οποίο περιλαμβάνονται, με παράθεση της περιγραφής τους, τα αντικείμενα που προσφέρθηκαν ως δώρα …στα μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς κατά το προηγούμενο έτος, καθώς και τα ονόματα των δωρητών».

Το ζήτημα ανέδειξε η οργάνωση Vouliwatch η οποία ασχολείται με ζητήματα προώθησης της λογοδοσίας και της διαφάνειας στην πολιτική ζωή και της ενημέρωσης των πολιτών για τη δραστηριότητα της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.

Με αίτημά που υπέβαλε στις 18 Ιουλίου 2023, προς τη Γ.Γ. του πρωθυπουργού το Vouliwatch ζήτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας, με όλα τα δώρα που έχουν λάβει τα μέλη της Κυβέρνησης και οι Υφυπουργοί της το 2022.

«Ένα δικαίωμα που είναι διεθνώς, ευρωπαϊκά και Συνταγματικά κατοχυρωμένο αλλά ελάχιστα ασκείται και τηρείται από τη διοίκηση» αναφέρει το Vouliwatch.

Τα δώρα προς την Σακελαροπούλου

Σύμφωνα με τον νόμο τα δώρα πρέπει να αναρτώνται τον Ιανουάριο κάθε έτους.

Την ίδια στιγμή, η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει ήδη δημοσιοποιήσει τα σχετικά δώρα, όπως όφειλε.

Πρόκειται, ειδικότερα, α) για δώρα η εκτιμώμενη αξία των οποίων υπερβαίνει τα διακόσια (200) ευρώ, β) για δώρα αξίας κατώτερης των διακοσίων (200) ευρώ ή αναλώσιμα αγαθά, τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου, γ) για αντικείμενα με ιδιαίτερη εθνική, ιστορική, πολιτιστική ή καλλιτεχνική αξία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει προβεί σε καμία ανάλογη κίνηση.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου