Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Πατέρας και γιος συμφοιτητές στην ίδια σχολή

 Δευτερα, 3 Ιουλίου, 2023

Δήμητρα Τριανταφύλλου

 Όταν ήταν μικρός, ο 46χρονος σήμερα Γιώργος Λευκόπουλος, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα, ήθελε διακαώς να ασχοληθεί με την πληροφορική. Τελικά, ασχολήθηκε με την επιστήμη που αγαπά, όμως το όνειρο δεν «πέρασε» μέσα από τη φοίτηση στη σχολή που επιθυμούσε. Και έτσι, πάντα, κάτι έλειπε.

«Έδωσα πρώτη φορά Πανελλήνιες με το σύστημα των δεσμών. Δεν διάβασα πολύ, δεν είχα και την ωριμότητα εκείνη την περίοδο και δεν τα κατάφερα να περάσω στο Πανεπιστήμιο. Τελικά σπούδασα πληροφορική σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ στη Θεσσαλονίκη», λέει ο ίδιος στην «Κ».

Όταν τελείωσε τις σπουδές του, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως σελιδοποιός σε ένα τοπικό μέσο μαζικής ενημέρωσης στην Πτολεμαΐδα. Λίγο αργότερα, άνοιξε στην πόλη και μια σχολή εκμάθησης πληροφορικής στην οποία δίδασκε το αντικείμενο στα παιδιά της περιοχής.  Η οικονομική κρίση όμως ανάγκασε τον κ. Λευκόπουλο να αναστείλει κάποια στιγμή τη λειτουργία της σχολής. Εν τω μεταξύ, είχε ήδη προλάβει να εμφυσήσει στον μεγάλο του γιο τη μεγάλη του αγάπη για την πληροφορική – ο κ. Λευκόπουλος έχει άλλον έναν γιο, 15 χρονών και μια κόρη, 19 ετών.  Όταν η σχολή έκλεισε, ζυγίζοντας εκ νέου τη ζωή του και τις επιλογές που είχε κάνει, ο δραστήριος κ. Λευκόπουλος αποφάσισε να προσπαθήσει εκ νέου να πετύχει την είσοδο του σε μια καλή σχολή, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στις Πανελλαδικές εξετάσεις για δεύτερη φορά.  Το πήρε απόφαση και έτσι, κάθισε ξανά στα θρανία, αυτή τη φορά σε αυτά του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, όπου φοιτούσε και ο γιος του. Ο πατέρας των τριών παιδιών έπρεπε να πιάσει ξανά το νήμα από τη Β’ Λυκείου μιας και για να μπορέσει κάποιος να δώσει Πανελλαδικές μέσω ΕΠΑΛ, προαπαιτούμενη είναι η διετής φοίτηση. Εκείνη τη χρονιά, ήταν στην ίδια τάξη με τον γιο του Μιλτιάδη.  Στην επόμενη τάξη στην Γ’ Λυκείου «χωρίστηκαν» μιας και ο κ. Λευκόπουλος επέλεξε την κατεύθυνση του Τεχνικού Δικτύων ενώ ο Μιλτιάδης, αυτή των Εφαρμογών Πληροφορικής. Αμφότεροι, σημείωσαν πολύ υψηλές επιδόσεις στις εξετάσεις- ο κ. Λευκόπουλος συγκέντρωσε 19.520 μόρια, ενώ ο Μιλτιάδης 18.800. Η είσοδος τους στο τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ είναι πια εξασφαλισμένη. «Για εμένα ο ρόλος του μαθητή είναι ισόβιος.  Πάντα διάβαζα, πάντα προσπαθούσα να παραμένω ενημερωμένος για τις νέες εξελίξεις της επιστήμης που αγαπώ. Ειδικά την περίοδο που δίδασκα στη δική μου σχολή ένιωθα ακόμα πιο πολύ μαθητής».  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου