Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Κλιματιστικό: Πώς δεν θα πάρει φωτιά το κλιματιστικό, η ιδανική θερμοκρασία εν μέσω καύσωνα

 Κυριακή, 23-7-23

Εάν το κλιματιστικό σας λειτουργεί συνεχώς για περισσότερες από 8 ώρες, είναι καλό να το σβήσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά για να κρυώσει.

Το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει συνεχώς για 24 ώρες εν μέσω καύσωνα χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το ρυθμίζουμε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες και υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος.

Επίσης, εάν το κλιματιστικό σας λειτουργεί συνεχώς για περισσότερες από 8 ώρες, είναι καλό να το σβήσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά για να κρυώσει.

Κλιματιστικό: Οδηγίες για τη σωστή χρήση

«Μπορούν να δουλέψουν και ένα 24ωρο. Το βασικότερο πράγμα για να μην έχουμε προβλήματα και με την υγεία μας και με την κατάσταση των μηχανημάτων είναι η σωστή συντήρηση από τεχνικούς εξειδικευμένους, με πιστοποίηση και τα κατάλληλα χημικά, καθώς και ο υπόλοιπος τεχνικός έλεγχος που πρέπει να γίνεται στο μηχάνημα» είπε ο Δημήτρης Κοντούσιας, πρόεδρος της ομοσπονδίας ψυκτικών στο Action24, ενώ προειδοποίησε για ακατάλληλο ψυκτικό υγρό που διακινείται, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο κλιματιστικό, ακόμη και έκρηξη.

«Τα κλιματιστικά οικιακού τύπου και οι μικρές μονάδες επαγγελματικού τύπου μπορούν να δώσουν μια διαφορά θερμοκρασίας 12-14 βαθμών στην καλύτερη περίπτωση από την εξωτερική θερμοκρασία. Άρα όταν βάλουμε ένα κλιματιστικό στους 20 βαθμούς, το μόνο που κάνουμε είναι να ταλαιπωρούμε το μηχάνημα και να πληρώνουμε περισσότερο ρεύμα.

ΌΠως αναφέρει το dikaiologitika.gr οι καλύτερες θερμοκρασίες για το κλιματιστικό είναι από 24 έως 26 βαθμούς. Καλό θα είναι να υπάρχουν κατεβασμένες τέντες και κλειστά παντζούρια. Ας αερίσουμε τον χώρο, αλλά να κλείσουμε τα παντζούρια για να μην αφήνουμε τον ήλιο να περνά μέσα στο σπίτι» τόνισε.

Για το θέμα μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο ενεργειακός επιθεωρητής Βαγγέλης Πάνος, ο οποίος επίσης υπογράμμισε την ανάγκη της σωστής συντήρησης και της επιλογής πιστοποιημένου ψυκτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου