Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από το υπ. Προστασίας του Πολίτ

Σάββατο, 29 Ιουλίου, 2023

ΑΘΗΝΑ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Ουσιαστικά όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση καθώς βρισκόταν σε διακοπές αυτή την περίοδο και αυτό δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό από τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών έγινε λίγες ώρες αργότερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του Νότη Μηταράκη διότι «απουσίαζε εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες που δίνονταν μάχες στα πύρινα μέτωπα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως όταν η χώρα δίνει μάχη σε ακήρυχτο πόλεμο, τα στελέχη της κυβέρνησης οφείλουν να είναι εκεί που πρέπει: στην πρώτη γραμμή». Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι «έτσι θα γίνεται πλέον για όλους» και τόνιζαν πως ο Πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές.

Στην απομάκρυνση του κ. Μηταράκη προφανώς βάρυναν οι πρόσφατες δηλώσεις του για δημιουργία έφιππης αστυνομίας, που αποκήρυξε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας και λογοπαίγνιο για «καμήλες», αλλά και για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που όμως δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού. Πληροφορίες ανέφεραν από το πρωί ότι ο κ. Μηταράκης τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε οικογενειακές διακοπές στην Πάτμο. Από το περιβάλλον του πρώην Υπουργού επισημαίνεται πως ο ίδιος είχε ενημερώσει, πλην όμως κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι δεν νοείται κεντρικά κυβερνητικά στελέχη να απουσιάζουν από τις θέσεις τους την ώρα που εξελίσσεται μια τόσο δύσκολη μάχη με τις πυρκαγιές.

Είχε προηγηθεί σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής» στο οποίο αναφερόταν ότι ο πρώην πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε διακοπές εν μέσω πολυήμερων σκληρών μαχών με τις φωτιές.

«Ο Πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η ‘κήρυξη πολέμου’ ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί σήμερα το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες, και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…», ανέφερε σχετικά το δημοσίευμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Mega», ο κ. Μηταράκης εμφανιζόταν στο Συντονιστικό Κέντρο όμως φέρεται να έλειπε συγκριμένες ώρες.

Πηγές: «ΑΠΕ-ΜΠΕ», «in.gr», «iefimerida»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου