Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Πούτιν κατά Βαρσοβίας: Ξεχνούν ότι η δυτική Πολωνία ήταν δώρο του Στάλιν – Θα τους το θυμίσουμε

Σάββατο, 22 Ιουλίου, 2023

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Πολωνία ότι «έχει εδαφικές φιλοδοξίες στην πρώην Σοβιετική Ένωση».

Πολωνία έχει εδαφικές φιλοδοξίες στην πρώην Σοβιετική Ένωση», δήλωσε την Παρασκευή ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας πως οποιαδήποτε επίθεση κατά της Λευκορωσίας, γείτονα και στενού συμμάχου της Ρωσίας, θα θεωρηθεί επίθεση κατά της Ρωσίας.

Οι δηλώσεις του Πούτιν έρχονται λίγες ώρες αφότου η Πολωνία ανακοίνωσε απόφαση να μετακινήσει περισσότερες στρατιωτικές μονάδες στο ανατολικό τμήμα της χώρας, επικαλούμενη την παρουσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner στη Λευκορωσία.

«Η Μόσχα θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε επίθεση κατά της Λευκορωσίας με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», προειδοποίησε ο Πούτιν στη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Το δυτικό τμήμα της Πολωνίας είναι δώρο του Στάλιν στην Πολωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας «η Πολωνία το ξέχασε, θα τους το θυμίσουμε».

Οι δηλώσεις του Πούτιν προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Αντόν Γκερασένκο, συμβούλου της ουκρανικής κυβέρνησης, ο οποίος σχολίασε στο Twitter ότι ο Ρώσος πρόεδρος «φαίνεται να έχει ξεχάσει τι είχε κάνει προηγουμένως ο Στάλιν στην Πολωνία».

Παράλληλα, ο Πούτιν επανέλαβε την εκτίμησή του πως η Δύση υποδαυλίζει τις «φλόγες του πολέμου» υποστηρίζοντας την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.

Σημείωσε ακόμη ότι τα δυτικά όπλα που παραδόθηκαν στην Ουκρανία χρησιμοποιούνται ήδη στο πεδίο της μάχης.

Η Wagner στη Λευκορωσία

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι μισθοφόροι της Wagner άρχισαν να εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις της χώρας σε στρατιωτικό πεδίο που βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, η οποία είναι χώρα μέλος του NATO.

Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν εμφανίστηκε σε βίντεο να καλωσορίζει τους μισθοφόρους του στη Λευκορωσία, λέγοντάς τους ότι δεν θα συμμετάσχουν περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία προς το παρόν, αλλά δίνοντάς τους επίσης εντολές να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους για την Αφρική, ενώ εκπαιδεύουν τον λευκορωσικό στρατό.

Ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα

«Η εκπαίδευση ή τα κοινά γυμνάσια του λευκορωσικού στρατού και της Wagner συνιστούν αναμφισβήτητα πρόκληση», δήλωσε γενικός γραμματέας της Επιτροπής Ασφάλειας της Πολωνίας Ζμπίγκνιου Χόφμαν.

«Η Επιτροπή Ασφαλείας ανέλυσε πιθανές απειλές, όπως η μετατόπιση μονάδων της Wagner. Ως εκ τούτου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μάριους Μπλάστσακ, αποφάσισε να μετακινήσει τους στρατιωτικούς μας σχηματισμούς από τα δυτικά στα ανατολικά της Πολωνίας», πρόσθεσε.

Ο Μπλάστσακ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Βαρσοβία άρχισε να μετακινεί πάνω από 1.000 στρατιώτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Επίσης, στις αρχές Ιουλίου η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει 500 αστυνομικούς για να ενισχύσουν την ασφάλεια στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου