Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Συγκεντρώθηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια για τη Θεολογική Σχολή

Κυριακή, 30 Ιουλίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων συγκεντρώθηκε συνολικά με την εξαγγελθείσα δωρεά πρόκλησης και πρόσκλησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την Ελένη Κάρλου, μέλος της Εφορείας της Σχολής, η οποία είχε ανακοινώσει ότι ήταν διατεθειμένη να χορηγήσει δωρεά ύψους ενός 1 εκατομμυρίου δολαρίων στο Ελληνικό Κολλέγιο και στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού με την προϋπόθεση να συγκεντρωθεί ισόποση δωρεά εντός ενενήντα ημερών.

Την εξέλιξη αυτή αναφέρει σε ανακοινωθέν της η Θεολογική Σχολή, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα αναγράφεται πως «η επιχορήγηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων στο Ελληνικό Κολλέγιο και στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, που δόθηκε από την κ. Ελένη Κάρλος, διακεκριμένο μέλος της Εφορείας του ιδρύματος, με την προϋπόθεση να συγκεντρωθεί ισόποση δωρεά εντός ενενήντα ημερών, κατέστη εισπρακτέα καθώς συγκεντρώθηκαν πολλές δωρεές που ανέβασαν την συνολική επιχορήγηση σε ποσό άνω των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων».

Στο ανακοινωθέν αναγράφεται επίσης πως «ακολούθησαν το παράδειγμα της δωρητές από όλη την Αμερική και η κ. Ελένη Κάρλου, ανταποκρινόμενη σε αυτό, επαύξησε τη δωρεά της συνεισφέροντας πάνω από 1,3 εκατομμύρια δολάρια. Περίπου χίλιοι ιδιώτες και αρκετές Ελληνορθόδοξες ενορίες από όλη την Αμερική απάντησαν θετικά στην πρόσκληση της για στήριξη της Σχολής με δωρεές που κυμαίνονται σε αξία από $5 έως $ 150,000 δολάρια».

Η Ελένη Κάρλου μέλος της Εφορίας της Σχολής η οποία υποσχέθηκε δωρεά ενός εκατομμυρίου εάν βρεθεί το ισόποσο εντός τριών μηνών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ HCHC

Η ίδια σε δήλωσή της που εμπεριέχεται στο ανακοινωθέν σημείωσε πως «χάρηκα ιδιαίτερα, διότι τόσοι πολλοί πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί έδωσαν απλόχερα, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μου. Πρόσφερα αυτή τη δωρεά προς τιμήν και εις μνήμη των αγαπημένων μου γονέων, Andrew και Eula Carlos, των οποίων η αγάπη και η αφοσίωση στην πίστη και στις οικογενειακές αξίες με εμπνέει προς μίμηση του παραδείγματος τους».

Η κυρία Κάρλου πρόσθεσε πως «ο λόγος για τον οποίο είμαι παθιασμένη υποστηρίκτρια της Σχολής είναι πολύ απλός. Αν θέλουμε η Εκκλησία μας όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να ευδοκιμήσει, τότε πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για να υποστηρίξουμε τη μία και μόνη Ελληνορθόδοξη Σχολή, τα μεταπτυχιακά Θεολογικά προγράμματα και το Ελληνικό Κολλέγιο… Εδώ είναι που οι μελλοντικοί ιερείς, διευθυντές νεολαίας, μελετητές, ποιμαντικοί σύμβουλοι και εκκλησιαστικοί μουσικοί εμπνέονται, μορφώνονται και καταρτίζονται για να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες των οικογενειών που συναποτελούν τις ενορίες μας… Αυτή η Σχολή απαιτεί άφθονη χρηματοδότηση για την προσέλκυση όλο και περισσότερων αξιόλογων φοιτητών και καθηγητών προκειμένου να τους προσφέρει την εκπαιδευτική εμπειρία, τα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις εγκαταστάσεις που χρειάζονται».

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής, κ. Γεώργιος Μ. Καντώνης δήλωσε πως «δεν μπορώ παρά να επαναλάβω -με ακόμη βαθύτερη εκτίμηση- αυτό που είπα όταν ανακοινώθηκε η επιχορήγηση – πρόκληση. Η κ. Ελένη Κάρλος εμπνέει όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του Σχολείου μας και, κατ’ επέκταση, για το μέλλον της Εκκλησίας μας. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση- πρόκληση που απηύθυνε είναι απτή απόδειξη της ικανότητας της να κινητοποιήσει τους πιστούς σε δράση. Είμαστε ευλογημένοι σε μέγιστο βαθμό γιατί έχουμε την υποστήριξή της».

Ο π. Δημήτριος Κατίνας, αντιπρόεδρος της Σχολής, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του ιδρύματος, συνεργάστηκε στενά με τον πρόεδρο Καντώνη, την κ. Ελένη Κάρλος και άλλους συνεργάτες για να συντονίσουν την εντατική, ενενηνταήμερης διάρκειας, εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τη Σχολή. Αναλογιζόμενος την επιτυχία αυτής της τεράστιας προσπάθειας, ο π. Κατίνας δήλωσε πως «δεν υπάρχει ‘εγώ’ στην πορεία για την ανάπτυξη. Αυτή η εκστρατεία στέφθηκε με επιτυχία χάρη στην ομαδική εργασία του κ. Γεωργίου Καντώνη, της κ. Ελένης Κάρλος, των εφόρων της Σχολής, του προσωπικού του γραφείου ανάπτυξης, των απόφοιτων και των πολλών εθελοντών. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στον Θεό που τα χρόνια εργασίας μου στη γραφείο ανάπτυξης του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής συνέπεσαν με εκείνα της υπηρεσίας της κ. Ελένης Κάρλος ως μέλος της σχολικής Εφορείας. Η κ. Ελένη Κάρλος είναι άνθρωπος προσευχής, ταπείνωσης, στοργής και γενναιοδωρίας από τους πλέον αξιόλογους με τους οποίους είχα διαχρονικά την ευλογία να συνεργαστώ. Και ενώ μεν η Σχολή πρέπει να αναπτυχθεί με πιο πολλές εγγραφές φοιτητών και αύξηση της κεφαλαιακής προικοδότησης, για να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, εν τούτοις η εξαιρετική γενναιοδωρία της κ. Ελένης Κάρλος χρησίμευσε για άλλη μια φορά ως καταλύτης για τη λειτουργικότητα και την ανύψωση του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στην παρούσα περίοδο».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου