Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Ιράν: Εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης και υγρασίας – «Αισθητή θερμοκρασία» 66,7 βαθμών Κελσίου σε αεροδρόμιο

 Πέμπτη, 20 Ιουλίου, 2023

Ο δείκτης που μετρά τον αντίκτυπο της θερμοκρασίας και της υγρασίας στον οργανισμό (heat index) κινήθηκε σε επιπέδα πολύ ανώτερα από εκείνα που είναι σε θέση να αντέξει το ανθρώπινο σώμα.

Μπορεί η Κοιλάδα του Θανάτου να έχει το όνομα, αλλά μια περιοχή στο Ιράν έχει την κάθε άλλο παρά επίζηλη χάρη, καθώς η θερμοκρασία σε συνδυασμό με την υγρασία προξένησαν συνθήκες που απειλούν την ανθρώπινη ζωή.

Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ δυσφορίας, που υπολογίζεται σε 152 βαθμούς της ειδικής κλίμακας η οποία λαμβάνει υπόψιν της τον αντίκτυπο της θερμοκρασίας και της υγρασίας στον ανθρώπινο οργανισμό (heat index) και καταγράφηκε σε αεροδρόμιο του Ιράν, όπως αναφέρουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Το θερμόμετρο ανέβηκε στους 40 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι όμως μόνο η υψηλή θερμοκρασία που καθιστά αβίωτες τις συνθήκες όπως καταγράφηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Περσικού Κόλπου, στο Ιράν – είναι και το υψηλό ποσοστό υγρασίας που κάνει επικίνδυνη την παραμονή ανθρώπου στην περιοχή.

Τα μετεωρολογικά στοιχεία στο αεροδρόμιο έδειξαν ότι το ποσοστό υγρασίας ανήλθε στο 65%.

Αυτά συμβάλλουν στην αίσθηση για το ανθρώπινο σώμα μιας ζέστης 152 βαθμών της κλίμακας Φαρενάιτ, ή 66,7 βαθμών της κλίμακας Κελσίου. 

Η θερμοκρασία και η υψηλή υγρασία καταγράφηκε στο Ιράν την περασμένη Κυριακή, ώρα 12.30 το μεσημέρι τοπική, και είναι πολύ πιο πάνω από τις συνθήκες που κατά τους επιστήμονες είναι σε θέση να αντέξει το ανθρώπινο σώμα.

Στην Κοιλάδα του Θανάτου, στις δυτικές ΗΠΑ, το θερμόμετρο έφτασε έως τους 56 βαθμούς, κι ενώ σχεδόν ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο της Γης υποφέρει από τις άμεσες συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Πηγή: The New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου