Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικά χρέη 39 δισ. δολ.

  Σάββατο, 15 Ιουλίου, 2023

Γιατί τους επιβραβεύει αυτούς ο Joe? 

Όλους ή κανέναν!

Οι δανειολήπτες απαλλάσσονται από τυχόν εναπομείναν χρέος, αν έχουν καταβάλει πληρωμές για 20 ή 25 χρόνια.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει αυτομάτως φοιτητικά χρέη για 804.000 δανειολήπτες. Η συνολική ελάφρυνση υπολογίζεται στα 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η διαγραφή του χρέους έρχεται ως αποτέλεσμα των διορθωτικών κινήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με πλάνα αποπληρωμής και με επικαιροποιημένους υπολογισμούς. Οι δανειολήπτες απαλλάσσονται από τυχόν εναπομείναν χρέος, αν έχουν καταβάλει πληρωμές για 20 ή 25 χρόνια (ανάλογα με το πότε έλαβαν το δάνειο και τον τύπο του δανείου). 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση Μπάιντεν, δεν προσμετρώνταν σωστά πληρωμές που θα έπρεπε να φέρνουν τους δανειολήπτες πιο κοντά στην αποπληρωμή του χρέους.

«Για πάρα πολύ καιρό, «έπεφταν» στα κενά ενός διάτρητου συστήματος που δεν κατέγραψε με ακρίβεια την πρόοδό τους» , δήλωσε ο υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μιγκέλ Καρντόνα σε ανακοίνωσή του.

Ο Πέρσις Γου, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής στο Κέντρο Προστασίας Δανειοληπτών Φοιτητών σχολίασε: «Μην κάνετε κανένα λάθος (….) αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε το σχέδιο του Τζο Μπάιντεν για σαρωτική διαγραφή φοιτητικών δανείων, που θα παρείχε ανακούφιση σε περίπου 37 εκατομμύρια πολίτες.

Το Υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει τους δανειολήπτες που απαλλάσσονται, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου