Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Επεσε γέφυρα στην Πάτρα – Τουλάχιστον 2 νεκροί – Εγκλωβισμένοι και τραυματίες

   Κυριακή, 23-7-23

Τραγωδία στην Πάτρα - Επεσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική Οδό στο Χάραδρο - Αγνωστος αριθμός εγκλωβισμένων και τραυματιών

Επεσε τμήμα γέφυρας στη Πάτρα σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Ανησυχία για εγκλωβισμένους και τραυματίες. Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί 3 τραυματίες στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» που εφημερεύει.

Ειδικότερα πρόκειται για το τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στο Χάραδρο, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Όπως αναφέρεται, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο.

Υπάρχουν αναφορές για 5 εγκλωβισμένους. Η Πυροσβεστική επιβεβαιώνει πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι, χωρίς να αναφέρει αριθμό. Στο σημείο έχουν σπεύσει 6 οχήματα με 12 Πυροσβέστες.

Γιγάντια επιχείρηση απεγκλωβισμού

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάτρα για τον απεγκλωβισμό ατόμων κάτω από τμήμα της μεγάλης περιμετρικής της πόλης, το οποίο κατέρρευσε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το τμήμα της περιμετρικής που κατέρρευσε βρίσκεται στην περιοχή Προάστιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο μετά τα τούνελ και στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη ,τίθεται σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.

Το χρονικό της κατάρρευσης

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης γέφυρας αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι  της γέφυρας με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής.

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΒΑ καθώς επίσης 6 οχήματα με 12 Πυροσβέστες,

Διακοπή κυκλοφορίας

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

Εκτακτη σύσκεψη

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή της υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου καθώς και του Δήμαρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου