Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Στις 24 Ιουλίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού

 Πέμπτη, 20 Ιουλίου, 2023

ΑΘΗΝΑ. Η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού ξεκινά την Πέμπτη στις 10 το πρωί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να εισαχθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου. Στην Ολομέλεια αναμένεται να τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το σχέδιο νόμου αποτελείται από δύο άρθρα τα οποία προτείνουν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των προϋποθέσεων που ορίζουν ότι οι εκλογείς που διαμένουν στο εξωτερικό πρέπει να συγκεντρώνουν σωρευτικά, προκειμένου να διευκολυνθούν και να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο κατοικίας τους, τα παρακάτω κριτήρια:

– να έχουν διαμείνει συνολικά δύο (2) έτη εντός της ελληνικής επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριάντα πέντε (35) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής,

– να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος (Ε1, Ε2, Ε3 ή Ε9). Εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών εξαιρούνται του περιορισμού της υποβολής φορολογικής δήλωσης εφόσον: α) δεν έχουν συμπληρώσει 30 έτη και β) έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση συγγενείς α’ βαθμού, κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα το σχέδιο νόμου για να ισχύσει πρέπει να λάβει 200 θετικές ψήφους που σημαίνει ότι εκτός από τους 158 βουλευτές της ΝΔ απαιτούνται τουλάχιστον 42 «υπέρ».

Το ΠΑΣΟΚ των 32 βουλευτών αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες την στάση που θα κρατήσει, αν και το 2021 είχε υπερψηφίσει το ίδιο νομοσχέδιο. Το ίδιο ισχύει και για την Ελληνική Λύση (12 βουλευτές) που κρατά κλειστά τα χαρτιά της, παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν έχει τοποθετηθεί υπέρ της απρόσκοπτης ψήφου των απόδημων Ελλήνων. Υπέρ, των διατάξεων έχουν τοποθετηθεί η Πλεύση Ελευθερίας και οι Σπαρτιάτες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την ερχόμενη Παρασκευή 21/7 θα ξεκινήσει στην αρμόδια επιτροπή και η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των οικογενειών και την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να ψηφιστεί στην Ολομέλεια έως την Τετάρτη 26/7.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου