Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Ο πύργος ύψους 200 μέτρων θα αποτελέσει το επίκεντρο του Ελληνικού

Παρασκευή, 14 Ιουλίου, 2023

Ο πύργος ύψους 200 μέτρων θα αποτελέσει το επίκεντρο του Ελληνικού, ενός πολυτελούς έργου που αναπτύσσεται επί του παρόντος στην Αθήνα για την ενίσχυση του τουρισμού στην Αττική.

Η εταιρεία ακινήτων Lamda Development με έδρα την Αθήνα αποκάλυψε το σχεδιασμό αυτού που ισχυρίζεται ότι θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης στην Ελλάδα.

Η ανάπτυξη του Ελληνικού, που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και χτίστηκε στη θέση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, θα έχει ως επίκεντρο τον Πύργο της Ριβιέρας. Το διάσημο βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Foster &; Partners σχεδίασε αυτό το εντυπωσιακό οικοδόμημα.

Ο πύργος, πανύψηλος στα 200 μέτρα και εκτείνεται σε 50 ορόφους, θα διαθέτει 169 διαμερίσματα και ρετιρέ, που κυμαίνονται από ένα έως πέντε υπνοδωμάτια. Η αρχιτεκτονική του αναφέρεται ότι είναι επηρεασμένη από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο κύριος του έργου ισχυρίζεται ακόμη ότι ο ουρανοξύστης είναι πιο περιβαλλοντικά βιώσιμος από μια χαμηλή ανάπτυξη:

«Ο Riviera Tower προαναγγέλλει τη συνεχή πρόοδο του Ελληνικού, καθώς και μια νέα εποχή για το δομημένο περιβάλλον και την οικονομία της Ελλάδας», δήλωσε η Αγγελική Τούζιου, Chief Development Officer της Lamda Development.

"Ο σχεδιασμός του κτιρίου έχει εξεταστεί σχολαστικά με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την εμπειρία. Τα ψηλότερα κτίρια μειώνουν την επιφανειακή κάλυψη, με αποτέλεσμα περισσότερο χώρο για τους πράσινους, ανοιχτούς χώρους που το Ελληνικό δεσμεύεται να φέρει στους ανθρώπους αυτής της πόλης», δήλωσε.

Οι εργασίες κατασκευής του Riviera Tower ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος. Το κτίριο αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της φάσης 1 του έργου του Ελληνικού, με την παράδοση να αναμένεται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Για τα πρώτα οικοδομικά έργα έχει δημιουργηθεί μια κοινοπραξία μεταξύ του Ομίλου Bouygues και της Intrakat. Η Tombazis & Associates έχει διοριστεί ως τοπικός σύμβουλος σχεδιασμού, Μαζί με μια ομάδα σχεδιασμού που αποτελείται από τους Buro HappoldFaithful & GouldTekemDeta Consulting Engineers και Doxiadis Plus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου