Ηείδηση της απόσυρσης του γνωστού δικαστή Μισέλ Κλεζ από την έρευνα του οικονομικού σκανδάλου Qatargate έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις Βρυξέλλες, ενώ εγείρει πολλά ερωτήματα.

Υπενθυμίζεται πως στο μεταξύ, η Εύα Καϊλή είχε προσφύγει στο Ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της ασυλίας της. Δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της υποστηρίζει ότι παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών.

Οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση πως η εντολέας τους «προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας» ενώ έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων για «δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας».

Τι είπε ο κ. Δημητρακόπουλος

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» για τις εξελίξεις στην υπόθεσή της, μετά την παραίτηση του ανακριτή της πολύκροτης υπόθεσης Qatargate, Μισέλ Κλεζ.

«Καταρχήν να εξηγήσουμε ότι ο Μισέλ Κλεζ δεν παραιτήθηκε επειδή εμείς προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει βασιμότητα ή όχι η καταγγελία μας ότι παραβιάστηκε η ασυλία της Εύας Καϊλή. Παραιτήθηκε για έναν πολύ σοβαρότερο λόγο. Ο ανακριτής και ο δικαστής δεν πρέπει να έχουν καμία προσωπική σχέση με τα πρόσωπα που είτε δικάζονται είτε ανακρίνονται».

Και αποκάλυψε ο κ. Δημητρακόπουλος: «Έσκασε μία «βόμβα» στις Βρυξέλλες, καθώς όλοι είχαν θεοποιήσει την ηθική ακεραιότητα του κ. Κλεζ και ξαφνικά αποδεικνύεται ότι ο γιος του έχει εταιρεία μαζί με τον γιο της Μαρία Αρένα, ευρωβουλευτής με καταγωγή από το Βέλγιο, η οποία εμπλέκεται από την πρώτη στιγμή στην εν λόγω υπό διερεύνηση υπόθεση. Αυτός είναι λόγος εξαιρέσεως από την υπόθεση».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μάλιστα ανέφερε ότι η συγκεκριμένη βουλευτής με καταγωγή από το Βέλγιο, ενώ είχε εμπλοκή από την αρχή στο Qatargate είχε «ασυλία» από την πλευρά της ανακρίσεως.

«Περάσαν τόσοι μήνες και δεν έγινε καμία πρωτοβουλία ανακριτική, θα μπορούσε μετά από τόσο καιρό – θεωρητικά – να έχει καλύψει όλα τα στοιχεία. Αυτό είναι μία «βόμβα» στα θεμέλια των Βρυξελλών. Από την άλλη, η κα Καϊλη στοχοποιήθηκε από τον στενότατο συνεργάτη της κα. Αρένα, τον Παντσέρι».

Τα στοιχεία της διαπλοκής μεταξύ του γιου του Μισέλ Κλεζ με τον γιο της ευρωβουλευτή από το Βέλγιο αποκαλύφθηκαν από τον δικηγόρο του Μαρκ Ταραμπέλα.

TO BHMA