Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

O Πύρρος Δήμας φέρνει… την άρση βαρών στην Αρχαία Ολυμπία

Κυριακή, 18 Ιουνίου, 2023
Εντός Ιουλίου οι αποφάσεις για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια η άρση βαρών λόγω των πολλών κρουσμάτων ντόπινγκ, έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής και πολλών ακόμη φορέων που ζητούν την αποπομπή της από το Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Αυτό το αρνητικό κλίμα για το άθλημα των δυνατών, το έκανε ακόμη χειρότερο η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος που με άστοχες επιλογές αλλά και με ανθρώπους που ήθελαν να εκμεταλλευτούν το άθλημα και όχι να το βοηθήσουν, έφεραν την άρση βαρών σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Το τελευταίο διάστημα πάντως η κατάσταση στην Παγκόσμια Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών έχει αλλάξει και πλέον οι διοικούντες την International Weightfilting Federation αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να διατηρήσουν το άθλημα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο Πύρρος Δήμας, που είναι Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αλλά φυσικά και το πιο λαμπερό πρόσωπο στον χώρο του αθλήματος με παγκόσμια επιρροή, παρότι έχει αποσυρθεί από τα πλατό από το 2004.

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρσης βαρών συνέλαβε την ιδέα της διοργάνωσης μίας αγωνιστικής εκδήλωσης στην Αρχαία Ολυμπία, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο που λάμβαναν χώρα στην αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η διοργάνωση θα έχει τίτλο European Weightlifting Federation Cup και θα πάρουν μέρος ζευγάρια αθλητών, ένας άνδρας και μία γυναίκα που θα αγωνιστούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες βάρους.

Η κάθε χώρα θα έχει το μάξιμουμ συμμετοχή με πέντε ζευγάρια στα εξής κιλά:

Ζευγάρι 1 – 61 κ. Ανδρών – 49κ. γυναικών
Ζευγάρι 2 – 73κ. Ανδρών – 59κ. γυναικών
Ζευγάρι 3 – 89κ. Ανδρών – 71κ. Γυναικών
Ζευγάρι 4 – 102κ. Ανδρών – 81κ. γυναικών
Ζευγάρι 5 – +102κ. Ανδρών – +81κ. Γυναικών

Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια δύο ή τριών ημερών και θα υπάρχει μία προκριματική φάση, τα ημιτελικά και ο τελικός. Ανακοινώσεις θα γίνουν τον Ιούλιο στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στη Βουδαπέστη, αλλά ο Πύρρος έχει ήδη πιάσει δουλειά.

Είναι σε επαφές με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή του EWF Cup μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που θα προσφέρει ξεχωριστή διάσταση στη διοργάνωση.

Αυτή η εκδήλωση θα είναι η πρώτη σε μία σειρά αγώνων εκτός κλειστών αθλητικών χώρων, προκειμένου να φέρουν το άθλημα πιο κοντά στους νέους.

Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών θεωρούν ότι εάν οι εικόνες με τη διεξαγωγή του Κυπέλλου στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, κάνουν τον γύρο του κόσμου, τότε θα αλλάξει η εντύπωση που έχει παγκόσμια αθλητική κοινότητα για την άρση βαρών.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου