Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας

 Δευτέρα, 12 Ιουνίου, 2023Η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του SNP

Η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του κόμματος SNP.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι μια 52χρονη γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτη και ανακρίνεται από επιθεωρητές. To BBC μεταδίδει ότι πρόκειται για την ίδια τη Στέρτζον. 

Στις 5 Απριλίου, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Εδιμβούργο. Τότε είχαν συλλάβει τον σύζυγό της Πίτερ Μάρελ, πρώην γενικό γραμματέα του SNP, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο 58χρονος Μάρελ είχε παραιτηθεί από γενικός γραμματέας του SNP τον Μάρτιο.

Η αστυνομική έρευνα εξετάζει τι συνέβη με περίπου 600.000 λίρες (περίπου 701.000 ευρώ) που συγκεντρώθηκαν από τους υποστηρικτές της εκστρατείας για την ανεξαρτησία της Σκωτίας το 2017, χρήματα που υποτίθεται πως είχαν δεσμευτεί για σχετικές δαπάνες, αλλά δεν εμφανίζονταν στους κατατεθειμένους λογαριασμούς του κόμματος.

Ενα πολυτελές αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που βρισκόταν έξω από το σπίτι της μητέρας του Μάρελ, επίσης έχει κατασχεθεί από την αστυνομία.

Ο ταμίας του SNP Κόλιν Μπίτι είχε συλληφθεί, όπως ο Μάρελ.

Οι Μάρελ και Μπίτι αντιμετωπίστηκαν ως ύποπτοι και τέθηκαν υπό κράτηση για διάστημα μερικών ωρών στο πλαίσιο της ανάκρισης, όπως προβλέπει ο νόμος, πριν αφεθούν ελεύθεροι εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου