Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Αναταράξεις στο κόμμα της Κωνσταντοπούλου

 Δευτέρα, 12 Ιουνίου, 2023

ΑΘΗΝΑ. Μετά την Μαργαρίτα Καζάκου, την Ολγα Δάλλα και την Χρύσα Διαμαντοπούλου και η Νίκη Μπουραζάνη απέσυρε (το Σάββατο) την υποψηφιότητά της από την Πλεύση Ελευθερίας, τα ψηφοδέλτια της οποίας φυλλορροούν, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

«Αποσύρω την στήριξη μου στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου», ανέφερε η κ. Μπουραζάνη, πρώτη σε ψήφους στη Β’ Θεσσαλονίκης για να τονίσει, εν συνεχεία, τα εξής: «Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται.

Παραβλέποντας εντελώς την στραυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαϊου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, ‘διορίζοντας ημέτερους’. Αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους και δικαιοσύνης».

 

«Εγώ είμαι προπονητής»

Νωρίτερα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο «One Channel», η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, επιχειρηματολόγησε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».

Και, στη συνέχεια, εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Εξάλλου, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή της η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέλαβε επίσης ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, προσέθεσε. Είναι, εν τέλει, «το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, δεν είναι καν κόμμα, είναι κίνημα».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως κάποιες πολιτικές δυνάμεις είναι σε αποδρομή. Οταν της ζητήθηκε δε, να κατονομάσει ποιες εννοεί, μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ. «Η πορεία κάποιων», παρατήρησε, ήταν απολύτως προβλέψιμη, «αυτό συμβαίνει όταν άλλα λες και άλλα κάνεις», σύμφωνα με το «ΑΠΕ-ΜΠΕ».

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είπε πως «είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος και συναντά κανείς σε αυτόν χαρακτηριστικά, όπως η φαυλότητα, η διαφθορά, η διαπλοκή».

Ερωτηθείσα δε για τις σχέσεις της με τους προέδρους των δύο μεγαλυτέρων κόμματων, απάντησε: «Με τον κ. Τσίπρα δεν μιλώ, με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις». Και, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως «από 26 Ιουνίου θα χτίσουμε τη χώρα αλλιώς».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου