Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Μπράβο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας. «Άκυρο» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για εκδηλώσεις στο Χλεμούτσι


 Τετάρτη, 14 Ιουνίου, 2023

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας δεν ενέκρινε το αίτημα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ενόψει του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Ακούστε το άρθρο

Με απόφαση της, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την προσωρινή παραχώρηση του κάστρου Χλεμούτσι με σκοπό τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης για το 2023.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο λόγος είναι πως δεν τηρήθηκαν εκ μέρους του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης οι όροι και περιορισμοί παραχώρησης και συγκεκριμένα η υπέρβαση του αριθμού των επιτρεπομένων θεατών, η μη απόδοση καθαρού του χώρου, η μη έγκαιρη απομάκρυνση των εγκαταστάσεων, η κατανάλωση τροφίμων/ποτών κατά τη διάρκεια των συναυλιών εντός του χώρου, που τέθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, με αποτέλεσμα να μην τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας για τους θεατές και το μνημείο, να προκληθεί υποβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου και αλγεινή εικόνα στους επισκέπτες του.

Σημειώνεται ότι σε ενδεχόμενη κατάθεση νέου αιτήματος παραχώρησης του κάστρου Χλεμούτσι με σκοπό τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και με δεδομένο ότι το θέμα της ασφάλειας αποτελεί πλέον προαπαιτούμενο για τη διοργάνωσή τους στο μνημείο, απαραίτητο είναι το αίτημα να συνοδεύεται α) από ειδική μελέτη, η οποία να προβλέπει τον αριθμό ατόμων που μπορούν να πάρουν μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, β) εγκεκριμένο σχέδιο πυροπροστασίας και εκκένωσης του χώρου κατά τη διάρκειά τους και γ) σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομικής Αρχής.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου