Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ο Ομπαμά-κος στην Αθήνα

Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 2023


Πόσα θα εισπράξει άραγε;
Το λέμε αυτό γιατί πριν χρόνια  Αμερικανο-Ελληνικής καταγωγής γυναίκα πολιτικός ζήτησε χοντρα $$$ για να συμετάσχει στην παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης.
Της είπαμε όχι και... χάθηκε στο σκοτάδι η "χιονισμένη"!

theoreio-o-ompama-stin-athina-562470055

Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  και το Σταύρο Παπαντωνίου μαθαίνουμε ότι ο Ομπάμα θα βρίσκεται στην Αθήνα για λίγες ημέρες την επόμενη εβδομάδα. 

Θα συμμετάσχει στο συνέδριο SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος δεν θα συναντηθεί με κανέναν Ελληνα πολιτικό όσο θα βρίσκεται στην Αθήνα. Αυτό τουλάχιστον έχει αποφασίσει μέχρι στιγμής. Ο λόγος; Δεν θέλει να εμφανιστεί ότι αναμειγνύεται στην ελληνική πολιτική σκηνή, καθώς η κεντρική εμφάνισή του θα γίνει τρεις ημέρες πριν από τις επερχόμενες εκλογές.

Αλλαγή κεντρικής ομιλίας

Αυτή τη φορά η τελευταία προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα γίνει στο Θησείο, αλλά στο Σύνταγμα. Η αλλαγή αποφασίστηκε καθώς μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και τη φόρα που έχει πλέον η Νέα Δημοκρατία θεωρήθηκε πως μπορεί να υποστηριχθεί μια επιστροφή στα… παλιά, όπου τα κόμματα έκαναν κεντρικές ομιλίες στον μεγάλο χώρο του Συντάγματος, και έτσι να σταλεί ισχυρό μήνυμα δύο 24ωρα πριν από τις εκλογές.

Μήλον της Εριδος

Πολλά και ενδιαφέροντα καταγράφηκαν από την παρουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη στο Στρασβούργο. Στέκομαι σε δύο: Ο Κύπριος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συνομιλήσουν στο ΝΑΤΟ και για το Κυπριακό, χωρίς πάντως να κατονομάσει τον πρόεδρο της Ν.Δ., καθώς μεσολαβούν εθνικές εκλογές και ήταν πολύ προσεκτικός στη διατύπωσή του. Από εκεί και πέρα να σας πω ότι ΕΛΚ και Renew διεκδικούν τον ανεξάρτητο Χριστοδουλίδη, ο οποίος εσχάτως έχει αναπτύξει καλές σχέσεις και με τον Μακρόν. Το πού θα καταλήξει –και αν θα καταλήξει– ο Κύπριος πρόεδρος δεν το έχει αποφασίσει ακόμη, καθώς προς το παρόν αποδέχεται το φλερτ συνομιλώντας και με τις δύο πολιτικές οικογένειες.

Στοπ στη Θράκη

Στη σελίδα 4 μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για την τακτική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. τις τελευταίες δέκα ημέρες των εκλογών. Μεταξύ άλλων, στην Πειραιώς έχουν αποφασίσει πως δεν θα τροφοδοτήσουν άλλο το θέμα της Ροδόπης, καθώς «ό,τι ήταν να ειπωθεί έχει ειπωθεί», όπως σημειώνει κομματική πηγή. Αυτός ήταν και ο λόγος που χθες δεν υπήρξε άλλη δημόσια ανακοίνωση για το θέμα από πλευράς Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το τροφοδότησε. Το θέμα «έκλεισε» με τον τρόπο του και ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας (Star) πως αρκεί οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν πως είναι Ελληνες μουσουλμάνοι πολίτες, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς την Τουρκία να μην αναμειγνύεται στα εσωτερικά της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου