Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Ελεύθερος ο Ντόναλντ Τραμπ – Δήλωσε αθώος και για τις 37 κατηγορίες

Τετάρτη, 14 Ιουνίου, 2023

Αθώος δήλωσε, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της σύντομης δίκης σε βάρος του για κατηγορίες συνωμοσίας και απόκρυψης εγγράφων.

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι για τη διαχείριση απόρρητων εγγράφων μετά την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει τώρα αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, που αντιμετωπίζει συνολικά 37 κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο, θα παραπεμφθεί σε δίκη, το οποίο αν τελικά συμβεί θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρώην Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται κατηγορούμενος.

Αμεσως μετά την άφιξη του, μία ώρα πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στις 22:00 ώρα Ελλάδος, ο Τραμπ συνελήφθη, όπως προβλέπει η διαδικασία, αλλά δεν ελήφθησαν τα αποτυπώματα του λόγω της αναγνωρισμότητας του, γράφει το CNN.

Αθώος θα δηλώσει ο Τραμπ

Ο Τραμπ, όπως είναι φυσικό και επόμενο λόγω και των προεδρικών του φιλοδοξιών για το 2024, δήλωσε αθώος.

Η δικηγόρος του Αλίνα Χάμπα, είπε ότι ο πρώην πρόεδρος «αψηφά» τις κατηγορίες, πριν τονίσει ότι και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, διατήρησαν στην κατοχή τους απόρρητα έγγραφα, και «ακόμα δεν έχουν διωχθεί». Οι ΗΠΑ έχουν ένα «σύστημα δικαιοσύνης δύο μέτρων και σταθμών», υπογράμμισε.

Ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες μη εξουσιοδοτημένης διατήρησης πληροφοριών εθνικής άμυνας, μια παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας. Κάθε κατηγορία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην προέδρου

Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση της δικαιοσύνης, παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων ενόρκων και απόκρυψη στοιχείων σε ομοσπονδιακή έρευνα. Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Ο Τραμπ δεν κρίθηκε προφυλακιστέος, επειδή δεν θεωρήθηκε ύποτος για φυγή.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης φέτος, αφού τον Απρίλιο, παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μανχάταν για ξεχωριστές ποινικές κατηγορίες που σχετίζονται με τη δωροδοκία της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της για τις ερωτικές τους συνευρέσεις.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία κράτησης του συγκατηγορουμένου του Γουόλτ Νάουτα, πρώην συμβούλου του στον Λευκό Οίκο, ολοκληρώθηκε νωρίτερα.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια

Όσον αφορά τις εξελίξεις από εδώ και πέρα, ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ που διορίστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για να ερευνήσει την υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων, έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει να είναι ταχεία η διαδικασία της δίκης.

Αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι η εν λόγω υπόθεση θα μπορούσε να «τραβήξει» ως τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2024 ή και ακόμη πιο μετά.

Σημειώνεται ότι εάν καταδικαστεί, ο Τραμπ θα μπορούσε να οδηγηθεί στη φυλακή αντιμετωπίζοντας ποινή πολυετούς κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου