Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

«Φλόγα Πολιτισμού» στην Ολυμπιακή Γη! – Τις 250 θα φτάσουν οι φετινές εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Προσωπικότητες με μακρά πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα, εγνωσμένης αξίας παραστάσεις αλλά και διαφόρων ειδών πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα θα κρατήσουν συντροφιά στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας το φετινό καλοκαίρι μεταφέροντας την «φλόγα» του πολιτισμού σε κάθε γωνιά της περιφέρειας.
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία πλήθους σπουδαίων καλλιτεχνών, βουλευτών, δημάρχων και λοιπών φορέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και Τουρισμού παρουσίασε χθες στην Αθήνα το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο “Φλόγα Πολιτισμού”, σε μια λαμπρή εκδήλωση που έστειλε μήνυμα ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή όπως τόνισε και στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκο Κοροβέση που επιμελήθηκε το πρόγραμμα παρουσίασαν ένα σύνολο σχεδόν 250 εκδηλώσεων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με πέρσι.

Προσωπικότητες με μακρά πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα, εγνωσμένης αξίας παραστάσεις αλλά και διαφόρων ειδών πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα θα κρατήσουν συντροφιά στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας το φετινό καλοκαίρι μεταφέροντας την «φλόγα» του πολιτισμού σε κάθε γωνιά της περιφέρειας.

Ελεονόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Κωστής Μαραβέγιας, ΟΝΙRAMA, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Τσέρτος, Σαββέρια Μαριόλα, Μιρέλα Πάχου και πολλοί άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες θα «παρελάσουν» σε όλα τα μήκη και πλάτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ένα μοναδικό πρόγραμμα που εγγυάται ψυχαγωγία, διασκέδαση, εκπαίδευση και αναμένεται να ανάδειξη με μοναδικό τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και στον τομέα του πολιτισμού.

«Ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ώθησης της Δυτικής Ελλάδας»

Κατά την διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του προγράμματος των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε και πάλι εδώ και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο! Είναι σημαντικό γιατί αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ώθησης της Δυτικής Ελλάδας. Για εμάς, ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια ούτε χάσιμο χρόνου.  Είναι εκπαίδευση, ανάγκη, εξωστρέφεια και συνθήκη κοινωνικής ευημερίας και οικονομικής ανάπτυξης. Δεν γίνεται να μην ακουμπάμε στον πολιτισμό αν θέλουμε να κοιτάμε στο μέλλον. Αυτό που ξεκινήσαμε πέρσι, το συνεχίζουμε και φέτος με 250 εκδηλώσεις, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με πέρσι, με κορυφαίους καλλιτέχνες και διοργανώσεις και συνδιοργανώσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της περιφέρειας».

 «Αναδεικνύονται οι αξίες και τα ιδανικά της Ολυμπιακής Γης»

Ο κ. Φαρμάκης αφού ευχαρίστησε τον Νίκο Κοροβέση και τα υπόλοιπα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την συμβολή τους στην ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή αλλά και για τον καταρτισμό του προγράμματος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, έδωσε τον λόγο στον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού ο οποίος  συγκινημένος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και στην συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι αξίες και τα ιδανικά της Ολυμπιακής Γης αναδεικνύονται μέσω της ‘’Φλόγας Πολιτισμού’’ γι’ αυτό και εμείς δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολιτισμική ανάπτυξη. Ο πολιτισμός ούτε φυλακίζεται ούτε εγκλωβίζεται».

Στη συνέχεια ο Νίκος Κοροβέσης αναφέρθηκε πάνω στους άξονες στους οποίου βασίστηκε το φετινό πρόγραμμα και όπως τόνισε επιγραμματικά, η Περιφέρεια έχει σχεδιάσει 70 δράσεις ως φορέας υλοποίησης προϋπολογισμού 600 χιλιάδων ευρώ ενώ θα έχει συμμετοχή ως συνδιοργανωτής σε πάνω από 150 δράσεις συλλόγων και φορέων πολιτισμού με πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, με τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ηλεία να έχουν ως εξής:

3 Ιουνίου: Passepartout (Πύργος)

13 Ιουλίου: Κωστής Μαραβέγιας (Πύργος) 

23 Ιουλίου: Μπάμπης Τσέρτος (Ανδραβίδα)

26 Ιούλιου: Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν με την Χριστίνα Αλεξανιάν (Θέατρο Καβασίλων)

29 Ιουλίου: Ελένη Τσαλιγοπούλου (Πλατεία Δικαστηρίων, Πύργος)

30 Ιουλίου: Gadjo Dilo (Kακόβατος)

2 Αυγούστου: Μίλτος Πασχαλίδης (Πύργος)

4 Αυγούστου: Σαββέρια Μαριόλα (Κατάκολο)

9 Αυγούστου: Πάνος Μουζουράκης (Κουρούτα)

11 Αυγούστου: Χρήστος Θηβαίος (Ζαχάρω)

17 Αυγούστου: Μιρέλα Πάχου (Βάρδα)

19 Αυγούστου: ΟΝΙRAMA (Αμαλιάδα)

ΠΑΤΡΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου